Image default
Διατροφή

Αυτό είναι το απόλυτο σνακ για να χάσεις βάρος

Με το σύγχρονο τρόπο ζωής, να έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό, αλλά και την ποιότητα των γευμάτων που καταναλώνει κανείς καθημερινά, ο ρόλος του σνακ, γνωστό και ως «κολατσιό» κατά τα παιδικά χρόνια, αυξάνεται σημαντικά στις ως προς τις διατροφικές συνήθειες.

Και αυτό γιατί δεν πρόκειται απλά για μια λύση που αφορά όσους δεν μπορούν να συμβαδίσουν με το παραδοσιακό μοντέλο «πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό», αλλά για ένα πολύτιμο ενδιάμεσο και μικρό γεύμα, το οποίο μπορεί να περιορίσει το έντονο αίσθημα της πείνας κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά κυρίως, σύμφωνα με τους ειδικούς, να ωθήσει σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους, χαρίζοντας στον οργανισμό και μια σειρά από σπουδαία θρεπτικά συστατικά, που πιθανότατα δεν προσλαμβάνει από τα βασικά γεύματα.

Πιο συγκεκριμένα, η Στεφανί Κλαρκ και ο Γουίλοου Τζάρος από το C&J Nutrition, μοιράζονται την ιδανικότερη εξίσωση για ένα άκρως υγιεινό σνακ, το οποίο θα σας βοηθήσει να φτάσετε στον επιθυμητό στόχο ως προς την απώλεια βάρους και υποστηρίζουν ότι κάθε ένα από αυτά δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 150 θερμίδες, ενώ παράλληλα η περιεκτικότητα του σε θρεπτικές ουσίες θα πρέπει να είναι ως εξής: 14 – 20 γραμμάτια υδατανθράκων, 6 -10 γραμμάρια πρωτεϊνης, 6-10 γραμμάρια λιπαρών, 3 ή και περισσότερα γραμμάρια φυτικών ινών και λιγότερα από 10 γραμμάρια σακχάρων.

Μιλώντας για τον παραπάνω συνδυασμό, οι ειδικοί εξηγούν:

Θερμίδες: Καταναλώστε καθημερινά δύο σνακ των 150 θερμίδων έκαστο. Σκεφτείτε, ότι με αυτά πρέπει να συμπληρώσετε τυχόν κενά θρεπτικών ουσιών στον οργανισμό σας.

Υδατάνθρακες: Οι 40 ή οι 50 θερμίδες από το σνακ πρέπει να προέρχονται από υδατάνθρακες, οπότε αντιστοιχούν περίπου 14 -20 γραμμάρια αυτών σε κάθε σνακ. Επιλέξτε φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης, γλυκοπατάτα, κολοκύθα ή φασόλια. Πρόκειται για υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι φυσικά υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και ως εκ τούτου τείνουν να είναι λιγότερο επεξεργασμένοι και συνήθως αποδίδουν μεγαλύτερο μέγεθος μερίδας με λιγότερες θερμίδες, ικανοποιώντας περισσότερο το αίσθημα της πείνας.

Πρωτεΐνη: Μια απαραίτητη ουσία, που καταπολεμά το αίσθημα της πείνας, χορταίνει και δεν αυξάνει το σάκχαρο του αίματος.

Λιπαρά: Τα καλά λιπαρά βοηθούν επίσης στον κορεσμό, όμως θα πρέπει να προσέξετε πολύ το μέγεθος της μερίδας ανάλογα το είδος.

Φυτικές ίνες: Οι φυτικές ή αλλιώς διαιτητικές ίνες είναι ευεργετικές τόσο για τη σιλουέτα όσο και για την υγεία σας, αφού βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, χορταίνουν και δεν αυξάνουν το σάκχαρο.

Σνακ που μπορείτε να ετοιμάσετε στο σπίτι

Γιαούρτι με μήλο και καρύδια

Καταναλώστε ένα τέταρτο της κούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά με μισό μήλο, τέσσερα κουταλάκια του γλυκού σπασμένα καρύδια μισό κουταλάκι του γλυκού σταφίδες και μια πρέζα κανέλα.

Τοστ με αβοκάντο

Βάλτε λίγη ποσότητα λιωμένο αβοκάντο σε μια φέτα ψωμιού ολικής άλεσης και καλψτε την με φέτες βρασμένου αυγού, δύο φέτες ντομάτας και πασπαλίστε με ελάχιστους σπόρους chia.

pronews.gr

Related posts

Πράσινο Τσάι : Χαρακτηρίζεται ως το πιο υγιεινό ρόφημα της θεραπευτικής του δράσης

victoria.exnet

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: τροφές και συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βελτιώσουν δραστικά τα συμπτώματα

alexpap

Μαγειρικά λάθη που σας παχαίνουν

alexpap

Έρευνα : Η σοκολάτα μας σώζει από τον διαβήτη

mysite

Δίαιτα των φρούτων: Τι ισχύει για τα οφέλη της

alexpap

Καταναλώστε αυτές τις τροφές ώστε να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση.

vasilis.exnet