Image default
Διατροφή

Επικίνδυνα τα “κατσαρά” λαχανικά σύμφωνα με έρευνα

Το χαρακτηρίζουν ως υπερτροφή των λαχανικών, μιας και είναι πλούσιο σε μια σειρά από θρεπτικά συστατικά, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και αντιοξειδωτικά. Είναι, όμως, το κάλε, πραγματικά ωφέλιμο;

Ενα ένοχο μυστικό κρύβεται πίσω από αυτή την υπερτροφή, καθώς φαίνεται πως έχει επικίνδυνα επίπεδα βαρέων μετάλλων.

Σε πρόσφατη μελέτη, ο μοριακός βιολόγος Ερνι Χάμπαρνρτ διαπίστωσε πως το τα «κατσαρά» λαχανικά, όπως το κάλε, το μπρόκολο, το κουνουπίδι κ.λπ., είναι υπερ-συσσωρευτές βαρέων μετάλλων, όπως το θάλλιο και το καίσιο. Ιχνη νικελίου, μολύβδου, καδμίου, αλουμινίου και αρσενικού είναι επίσης κοινά σε χόρτα.

«Αν έχουν απομείνει στο έδαφος, τα φυλλώδη λαχανικά το απορροφούν», αναφέρει στο περιοδικό Craftmanship.

Το θάλλιο είναι κοινό συστατικό των ποντικοφάρμακων. Είναι άγευστο, άοσμο και σχεδόν άχρωμο. Αυξημένες ποσότητες του μετάλλου στον οργανισμό προκαλούν κόπωση, καρδιακή αρρυθμία, νευρολογικά προβλήματα και απώλεια μαλλιών. Ωστόσο, ασθενείς, που είχαν στο σώμα τους θάλλιο, συνέχιζαν να το εμφανίζουν, παρά τις θεραπείες.

«Εάν λάβετε μια μικρή ποσότητα θαλλίου, συν μια μικρή καδμίου, έχετε συσσωρεύσει στον οργανισμό σας μέταλλα, τα οποία μπορούν να σας προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Γίνεται βιοσυσσώρευση», αναφέρει ο επικεφαλής επιστήμονας του Doctors Data, Ντέιβιντ Κουίντ.

Αδιαμφισβήτητα δεν υπάρχει λόγος να βγάλετε το κάλε, ούτε το μπρόκολο από τη ζωή σας (εκτός κι αν είναι διαπιστωμένα βιολογικά).

iefimerida.gr

Related posts

Η διατροφή στην Πολλαπλή Σκλήρυνση

alexpap

6 τροφές που προκαλούν δυσκοιλιότητα

alexandros

Σκάνδαλο: Νοθευμένα τρόφιμα στην Ευρώπη

mysite

Η προσθήκη μανιταριών στα γεύματά μας πολλαπλασιάζει την πρόσληψη στοιχείων όπως η βιταμίνη D.

alexpap

Πώς η διατροφή σχετίζεται με τον καρκίνου του στομάχου

Συμπεριλάβετε 12 αμύγδαλα στην διατροφή σας καθημερινά

adrianos.exnet