Image default
Διατροφή

Λαχανικά κατά της παχυσαρκίας

Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών και φρούτων είναι καθοριστικός παράγοντας για τη αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, ενώ όπου παρατηρείται μικρή κατανάλωση οπωρολαχανικών είναι αντίστοιχα αυξημένα τα ποσοστά των παχύσαρκων ανθρώπων. Αυτό μεταξύ άλλων επισημάνθηκε την 1η ημέρα των εργασιών του «3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Οπωροκηπευτικών» που πραγματοποιείται στα Χανιά.
Στο συνέδριο μετέχουν 350 σύνεδροι από την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ, την Κίνα, Αφρικανικές χώρες, με 16 προσκεκλημένους ομιλητές 84 παρουσιάσεις και 250 poster.
Για την διατροφική αξία των οπωροκηπευτικών αναφέρθηκε η κ. Κάθι Μάρτιν (Kathie Martin) από το John Innes Centre της Μ. Βρετανίας. Συγκεκριμένα μίλησε για έρευνες στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ όπου καταναλώνονται μικρές ποσότητες φρούτων και λαχανικών και παράλληλα διαπιστώνονται μεγάλα ποσοστά παχυσαρκίας, συνδέοντας άμεσα τα δύο αυτά φαινόμενα.
Εκ των Συντονιστών του συνεδρίου που διοργανώνεται από το ΜΑΙΧ ο ερευνητής του κ. Πάνος Καλαϊτζής αναφέρθηκε στη θεματολογία του. «Οι περισσότερες εισηγήσεις έχουν να κάνουν με την ανάδειξη της διατροφικής αξίας των οπωροκηπευτικών. Τρώγοντας φρούτα και λαχανικά αυξάνουμε και την ποιότητα ζωής και το προσδόκιμο ζωής». Αναφορικά με την επιλογή της Κρήτης για το Συνέδριο ο κ. Καλαϊτζής σημείωσε πως το νησί είναι
«η ατμομηχανή των οπωροκηπευτικών της χώρας μας, παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα, σημαντικής διατροφικής αξίας με μεγάλη δυναμική για εξαγωγές».
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
Το χθεσινό μεσημεριανό γεύμα των σύνεδρων ήταν αφιερωμένο στην Κρητική και τη Μεσογειακή Διατροφή, ενώ θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου που τελειώνουν οι εργασίες επισκέψεις σε ελαιουργεία και οινοποιεία της Κρήτης. Το συνέδριο γίνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας.
haniotika-nea.gr

Related posts

O δεκάλογος της υγιεινής διατροφής

Η χορτοφαγική μεσογειακή διατροφή μειώνει το ενδοηπατικό λίπος

alexpap

Ο κανόνας 90-10 βοηθάει στην απώλεια βάρους

mysite

Διατροφή για αδυνάτισμα: 9 σνακ που συνιστούν οι διατροφολόγοι

mysite

Οι τροφές που ενισχύουν τη μνήμη

victoria.exnet

Τι προσφέρουν τα αμύγδαλα στον οργανισμό μας

victoria.exnet