Image default
Ομορφιά

Μαυροι κυκλοι κατω απο τα ματια- Εξαφανιστε τους!

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια! Ένα αντιαισθητικό πρόβλημα το οποίο οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Άλλοι συχνότερα και άλλοι σπάνια. Αυτό συμβαίνει, γιατί η περιοχή των ματιών είναι πολύ λεπτή, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα τα τριχοειδή αγγεία να γίνονται ορατά και να προκαλούν σκιές. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για τη διατήρησή του καθώς είναι λεπτό και παράγει λιγότερη ποσότητα ελαστίνης και κολλαγόνου. Η συχνότητα με την οποία εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι σίγουρα εξαρτάται από τις αιτίες που τους προκαλούν, οι οποίες είναι:

Διατροφή
Μειώνοντας τα λιπαρά, τα οποία ευθύνονται για τη συσσώρευση λίπους στα σημεία κάτω από τα βλέφαρα και προκαλούν μπλε και μωβ σκιές δίνοντας την εντύπωση κύκλων. Προσθέτοντας στη διατροφή μας πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως είναι τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, που καθυστερούν τη γήρανση της επιδερμίδας.
Αφυδάτωση
Να αυξήσουμε τις ποσότητες νερού (πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια τη ημέρα) έτσι ώστε το δέρμα μας να είναι πάντα ενυδατωμένο.
Κάπνισμα
Μια πολύ σημαντική κίνηση είναι να κόψουμε ή έστω ελαττώσουμε το κάπνισμα.
Κούραση
6-8 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες μιας και η κυκλοφορία γίνεται καλύτερα όταν το σώμα είναι σε οριζόντια Θέση. Οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή κουράζουν τα μάτια και σίγουρα επιβαρύνουν την κατάσταση.
Stress
Κατακράτηση υγρών
Μειώνοντας την ποσότητα αλατιού που καταναλώνουμε διότι προκαλεί κατακράτηση υγρών.
Έκθεση στον ήλιο
Θα πρέπει να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία καθώς είναι ένας σημαντικός παράγοντας που ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος και προκαλεί μαύρους κύκλους.
Οι παραπάνω παράγοντες προκαλούν μαύρους κύκλους προσωρινά και σίγουρα υπάρχουν τρόποι για την εύκολη αντιμετώπισή τους όπως.
Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμες για καθημερινή χρήση πρωί και βράδυ, καταπραϋντικές αποσυμφορητικές, πλούσιες σε ά τα οποία βελτιώνουν την γύρω από τα μάτια, όπως η βιταμίνη c, η βιταμίνη k, η ρετινόλη το αμύγδαλο, το μέλι και η καφεΐνη και η Επίσης μάσκες και patch για θεραπευτική δράση 1 ή 2 φορές την εβδομάδα (ανάλογα με την ανάγκη δέρματος μας). Υπάρχουν φυσικά και οι κλασσικές παραδοσιακές συνταγές που μπορούν να βοηθήσουν : 2 φέτες αγγουριού –η πατάτας στην περιοχή κάτω τα μάτια για 10-15 λεπτά και 2 φακελάκια μαύρου τσαγιού που τα έχουμε αφήσει στο ψυγείο, σίγουρα έχουν Θεαματικά αποτελέσματα.
Όταν η εμφάνιση των κύκλων είναι συχνή τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και πιθανόν οφείλονται σε παθολογικούς παράγοντες, όπως: –Αναιμία -Έλλειψη σιδήρου -Ρινική Συμφόρηση .Κληρονομικότητα .Τύπος δέρματος. Αλλεργίες.Κατακράτηση υγρών
Αν λοιπόν έχουμε μαύρους κύκλους και ενώ τηρούμε τις προηγούμενες συμβουλές διαπιστώνουμε πως δεν υποχωρούν τότε μάλλον συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο είναι να συμβουλευτούμε αρχικά το γιατρό μας και να βρούμε πιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την αιτία που τους προκαλεί.Στη συνέχεια με τη χρήση laser και λευκαντικών ουσιών ή και με χειρουργική αντιμετώπιση, σίγουρα να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

secrets.gr

Related posts

Το κόλπο για να απαλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

mysite

Αυτές τις τροφές πρέπει να τρως για τέλεια μαλλιά

mysite

Τι να πιείτε μετά το φαγητό για να χάσετε εύκολα κιλά

Ποιο αντηλιακό προσώπου είναι το ιδανικότερο για τη δική σου επιδερμίδα;

mysite

Η βιταμίνη που βελτιώνει το ξηρό δέρμα και πού θα την βρείτε

Τips για να χάσετε εύκολα τα κιλά των διακοπών

mysite