Image default
Ναρκωτικά

Οι έγκυες που κάνουν κάνναβη γεννούν λιποβαρή μωρά

Οι γυναίκες που κατά την εγκυμοσύνη τους καπνίζουν κάνναβη κινδυνεύουν να γεννήσουν λιποβαρές μωρό, το οποίο θα πρέπει να εισαχθεί σε μονάδα εντατικής νοσηλείας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη επισημαίνει ότι, καθώς η κάνναβη και τα προερχόμενα από αυτήν ναρκωτικά (μαριχουάνα, χασίς, χασισέλαιο κ.α.) γίνονται ολοένα πιο δημοφιλή διεθνώς, τόσο οι γιατροί, όσο και οι χρήστες, ιδίως οι γυναίκες, πρέπει να ενημερωθούν καλύτερα για τους πιθανούς κινδύνους.

Τόσο στις ανεπτυγμένες χώρες, όσο και στις αναπτυσσόμενες, η κάνναβη παραμένει ιδιαίτερα διαδεδομένη: υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού ηλικίας 15 έως 64 ετών τη χρησιμοποιούν.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζον Εχίρι του Κολεγίου Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα στις ΗΠΑ, που έκαναν τη δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ Οpen, αξιολόγησαν τις έως τώρα δημοσιευμένες μελέτες πάνω στις συνέπειες της κάνναβης στο μωρό, έως έξι εβδομάδες μετά τη γέννησή του.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι οι έγκυες που καπνίζουν κάνναβη έχουν 36% μεγαλύτερο κίνδυνο αναιμίας. Επίσης, τα έμβρυα στη μήτρα που εκτίθενται στην κάνναβη είναι 77% πιθανότερο να γεννηθούν με βάρος κατώτερο του φυσιολογικού, ενώ είναι διπλάσια η πιθανότητα να χρειαστεί η εισαγωγή τους σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει την χρήση κάνναβης με αυξημένο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων, ψύχωσης, μόλυνσης με ιό HIV (AIDS), ηπατίτιδας, ενδοκαρδίτιδας, φυματίωσης κ.α. Η νέα μελέτη δείχνει ότι υπάρχει επίσης κίνδυνος για ανεπαρκή ανάπτυξη του εμβρύου.
newsbeast.gr

Related posts

Η μαριχουάνα συνδέεται με την περιοδοντική νόσο

Μάθε να λες ‘όχι’ στις ουσίες

mysite

Τι Είναι το Έκσταση

mysite

Tα ναρκωτικά του clubbing

mysite

Η επίδραση του LSD: Ο ψυχεδελικός εγκέφαλος μοιάζει με του μωρού

mysite

Flakka: Το νέο ναρκωτικό, που είναι πιο επικίνδυνο από την κοκαΐνη

mysite