Image default
Διατροφή

Οι τροφές που απομακρύνουν το άνχος

Είναι αλήθεια η ζωή που έχουμε είναι γεμάτη άγχος. Προβληματιζόμαστε πιο έντονα, αγχωνόμαστε πολύ για πράγματα όχι και τόσο σοβαρά ενώ δεν έχουμε καθαρό νερό για να βρούμε μία διέξοδο. Κι όμως είμαστε εδώ για να σας δώσουμε λύση στο άγχος! Δεν ειμαστε ψυχολόγοι, όμως παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις αγχολυτικές τροφές που πρέπει να εντάξετε από αύριο στο διαιτολόγιό σας.

Τυρί

Το τυρί και τα γαλακτοκομικά, επειδή περιέχουν ασβέστιο θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τους στρες. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν, το ασβέστιο, μεταξύ άλλων, διαθέτει «ηρεμιστικές» και χαλαρωτικές ιδιότητες και για αυτό όταν μας λείπει, δυσκολευόμαστε να ηρεμήσουμε.

Πράσινα λαχανικά

Το μπρόκολο και η ρόκα συγκεκριμένα περιέχουν τις βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα μας σε περιόδους στρες. Πολλά από αυτά τα λαχανικά περιέχουν επίσης κάλιο, το οποίο είναι απαραίτητο για το νευρικό μας σύστημα και μπορεί να μας ηρεμήσει.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια και οι πιπεριές είναι τρόφιμα πολύ πλούσια σε βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μιας και τον προστατεύει από τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει το άγχος.

Καστανό ρύζι

Όλα τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το σιτάρι, η βρώμη και το καστανό ρύζι, περιέχουν πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Πού βοηθάει αυτό; Στην παραγωγή σεροτονίνης, προσφέροντάς μας«καλούς» υδατάνθρακες που δεν αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αμύγδαλα και σοκολάτα

Τα αμύγδαλα αποτελούν καλή πηγή Βιταμινών Β2 και Ε. Η σοκολάτα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται στον οργανισμό σε σεροτονίνη.

 

Πηγή: VoiceNews

Related posts

Φειζόα: Φάρμακο της φύσης

mysite

Πόση ώρα πρέπει να γυμναστείς για να χάσεις τις θερμίδες που σου πρόσφερε το αγαπημένο σου junk food

adrianos.exnet

Οι υδατάνθρακες μας παχαίνουν τελικά;

alexandros

Η μαύρη σοκολάτα βοηθάει στην αντιγήρανση του εγκεφάλου

victoria.exnet

Ποιές ειναι οι αιτίες του εθισμού στη ζάχαρη

alexpap

Προβλήματα συκωτιού

mysite