Image default
Ομορφιά

Οι 11 τροφές που χαρίζουν απίστευτα λαμπερό πρόσωπο!

Κρέμες, θεραπείες, ειδικό μακιγιάζ, ό,τι και να κάνεις για να αποκτήσεις λάμψη στο δέρμα, εάν δεν τρως σωστά δεν πρόκειται να το πετύχεις. Δες ποιες είναι οι 11 τροφές που χαρίζουν λάμψη στο δέρμα σου.

Έχεις δει την επιδερμίδα σου να…αστράφτει μετά από μία θεραπεία λάμψης σε ινστιτούτο ομορφιάς. Το όνειρο δεν κράτησε πολύ και η θαμπάδα πήρε πάλι τη θέση της λάμψης στο πρόσωπό σου. Γιατί συνέβη αυτό; Δεν ήταν καλή η θεραπεία ή μήπως δεν προσέχεις καθόλου τη διατροφή σου;

Αυτές είναι οι 11 τροφές που πρέπει να τρως αν θέλεις λαμπερή επιδερμίδα:
1. Καρπούζι: Γιατί το νερό του ενυδατώνει την επιδερμίδα σου ενώ περιέχει και βιταμίνες Α και C καθώς και αντιοξειδωτικά.

2. Εσπεριδοειδή: Πορτοκάλια, λεμόνια και γκρέιπφρουτ βοηθάνε το δέρμα ενώ συγκεκριμένα τα λεμόνια καθαρίζουν τους πόρους και βοηθούν τα δέρματα με ακμή.

3. Φράουλες: Κατάλληλες για δέρματα με ακμή και λιπαρότητα, έχουν αντιοξειδωτικά και σε προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.

4. Μήλα: Οι φυτικές τους ίνες βοηθάνε το πεπτικό που σχετίζεται με την ποιότητα της επιδερμίδας ενώ η κερκετίνη τους σε βοηθά να προστατευθείς από τον ήλιο.

5. Αβοκάντο: Πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Α, C και Ε, ενυδατώνει το δέρμα και φροντίζει για την υγεία του.

Καταπολέμησε την ξηρή επιδερμίδα με μία φανταστική μάσκα από αβοκάντο!

6. Τομάτες: Το λυκοπένιο που περιέχουν είναι ένα αντιοξειδωτικό που προλαμβάνει τη γήρανση.

7. Γλυκοπατάτες: Βοηθάνε στην παραγωγή του κολλαγόνου καθώς περιέχουν καροτενοειδή και βιταμίνη C.

8. Κόκκινες πιπεριές: Τέλεια πηγή βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, πειρέχουν και καψαϊκίνη που συντελεί στο να αποβάλλονται οι τοξίνες από το δέρμα σου.

9. Λάδι καρύδας: Ιδανικό όχι μόνο για να το εφαρμόζεις τοπικά αλλά και για να το τρως, καθώς καταπολεμά τα βακτήρια και κάνει το δέρμα απαλό.

10. Καρότα: Σου χαρίζουν τις απαραίτητες για την ομορφιά σου βιταμίνες Α και Ε ενώ σε βοηθούν να μαυρίσεις φυσικά.

11. Μαύρη σοκολάτα: Δύο-τρία κομματάκια κάθε μέρα θα διώξουν τη λιγούρα αλλά και θα σου δώσουν τα πολύτιμα για την επιδερμίδα σου αντιοξειδωτικά.

Μήπως εκτός από την κρέμα ημέρας, να φας και μια κρέμα…φρούτων;

real.gr

Related posts

Όχι πια χαλάρωση στο πρόσωπο

xrysiroi.exnet

4 φυσικές συνταγές για να «ανοίξεις» το χρώμα των μαλλιών σου!

mysite

Τον βρήκαμε και θα σε σώσει: Αυτός είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να φύγει η κυτταρίτιδα! (VIDEO)

mysite

Τι να πιείτε μετά το φαγητό για να χάσετε εύκολα κιλά

Η οικονομική κρίση φαίνεται δεν επηρεάζει την ομορφιά

mysite

Συμβουλές για να αποφύγετε την ξηροδερμία από το κρύο.

alexpap