Image default
Διατροφή

Οκτώ εξωτικές υπερτροφές που κάνουν καλό στην υγεία

Τα συστατικά τους τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν σε διάφορες μορφές καρκίνου

Πολλά είναι αυτά που λέγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό για τις υπερτροφές. Επιστήμονες έχουν εξετάσει πολλά superfoods και έχουν καταλήξει ότι μερικά από τα συστατικά τους τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν σε διάφορες μορφές καρκίνου.

Αcai_berries1

1. Αcai berries
Εχει βρεθεί ότι μπορούν να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με λευχαιμία. Τα μούρα Acai καλλιεργούνται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου της βόρειας Βραζιλίας. Εχουν αντιοξειδωτική δράση, μειώνουν τις φλεγμονές και προστατεύουν την καρδιά καθώς μειώνουν την χοληστερίνη.

Goji-Berries

2. Goji berries
Εχουν αντιοξειδωτική δράση και εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούνται στην κινεζική ιατρική. Σε μελέτη του 1994 διαπιστώθηκε ότι οι φυτοχημικές ουσίες που βρίσκονται στα μούρα goji έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Επίσης βοηθούν στην απώλεια βάρους, μειώνουν τη χοληστερίνη, προστατεύουν τα μάτια και ενισχύουν την λίμπιντο.

Dulse1

3. Dulse
Είναι ένα λαχανικό της θάλασσας με πολλές βιταμίνες, μέταλλα, απαραίτητα λιπαρά οξέα, και άλλες χημικές φυσικές ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Εχει κοκκινωπό καφετί χρώμα και έρχεται σε ολόκληρα φύλλα, σκόνη, ή καρύκευμα. Είναι λαστιχωτά και ελαφρώς αλμυρό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για το αλάτι και να δώσει ωραία γεύση στις σαλάτες. Μπορεί επίσης να φαγωθεί και σαν σνακ.

Hijiki1

4. Hijiki
Είναι ένα λαχανικό της θάλασσας που μοιάζει σαν «μαύρος άγγελος με μαλλιά». Ονομάζεται «το λαχανικό της ομορφιάς» και στην Ιαπωνία χρησιμοποιείται για λαμπερά μαλλιά και όμορφο δέρμα. Το λαχανικό αυτό βοηθάει σε παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Kelp1

5. Kelp
Οι κέλπιες είναι μεγάλα φαιοφύκη και βρίσκονται στα φύκια. Αποτελούν σημαντική πηγή ιωδίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό.

kombu

6. Kombu
Το Kombu είναι ακόμα ένα λαχανικό της θάλασσας σημαντικό για τη διατροφή. Είναι ένας τύπος καφέ φυκιών που έχει ένα όμορφο σκούρο μoβ χρώμα. Υπάρχει σε φρέσκο, κατεψυγμένο, ή αποξηραμένο. Ερχεται σε χοντρές λωρίδες ή φύλλα. Εχει πικάντικη γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρωματική ύλη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπες.

nori-sushi (1)

7. Nori
Είναι το πιο δημοφιλές θαλασσινό λαχανικό γιατί χρησιμοποιείται για να γίνει το σούσι. Μπορεί να το βρει κάποιος σε διάφορα χρώματα από σκούρο μοβ μέχρι πράσινο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καρύκευμα σε σούπες, σαλάτες και φαγητά κατσαρόλας ή κομμένο σε λωρίδες.

Wakame

8. Wakame
Ενα άλλο λαχανικό της θάλασσας με αλμυρή γεύση που προέρχεται από μια ισορροπία νατρίου και άλλων μετάλλων. Εχει γκριζωπό πράσινο χρώμα και μπορεί να φαγωθεί ωμό σαν σνακ ή να προστεθεί σε σούπες, πατάτες, ψητό, σαλάτες και μαγειρευτά φαγητά. Οταν μαγειρευτεί γίνεται μαλακό και λιώνει στο στόμα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ανόργανα συστατικά στο φαγητό σας μειώνοντας το αλάτι.
protothema.gr

Related posts

Οι τροφές που ξανανιώνουν το μυαλό – Πώς θα “σβήσετε” 5,8 χρόνια

alexpap

Τροφές που αντιμετωπίζουν φλεγμονές και λίπος της κοιλιάς

alexandros

Τρόφιμα που μπορεί να φαίνονται υγιεινά αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

alexpap

Πόσες φυτικές ίνες χρειάζεται ο οργανισμός μας καθημερινά;

alexpap

Νέα έρευνα: Το junk food προκαλεί ζημιά στα νεφρά όπως ο διαβήτης

Έληψη υδατανθράκων: 5 ενδείξεις οτι χρειάζεστε περισσότερους

alexpap