Image default
Ομορφιά

Ποιες είναι οι καλύτερες σπιτικές μάσκες προσώπου

Με όλο το στρες και τις υποχρεώσεις που έχουμε καθημερινά, πολλές φορές ξεχνάμε να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας, με αποτέλεσμα να παρατηρούμε σημάδια πρόωρης γήρανσης λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Ταυτόχρονα, το δέρμα μας χάνει την φυσική του ελαστικότητα και λάμψη και γίνεται θαμπό. Μπορούμε, όμως, να το φροντίσουμε καθημερινά, αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό μας (όλοι το αξίζουμε, άλλωστε), φτιάχνοντας μάσκες προσώπου με ασφαλή, φθηνά και μη τοξικά υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα μας!
Ας ρίξουμε μια ματιά στις καλύτερες επιλογές μας…
Μάσκα από αβοκάντο
Θα χρειαστείτε μισό ώριμο αβοκάντο. Λιώστε το με ένα πιρούνι, προσθέστε λίγο μέλι και μια κουταλιά του γλυκού γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας, κάνοντας ταυτόχρονα απαλό μασάζ για χαλάρωση. Αφήστε την μάσκα για τουλάχιστον μία ώρα, και σύντομα η λάμψη θα επανέλθει στο δέρμα σας.
Μάσκα από μέλι και μπανάνα
Θα χρειαστείτε μια γεμάτη κουταλιά μέλι και μια λιωμένη μπανάνα για αυτή τη μάσκα, η οποία θα κάνει το δέρμα σας να λάμπει ξανά. Ανακατέψτε πολύ καλά τα δύο υλικά. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με τα δάχτυλά σας, και αφήστε το για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Ξεπλύνετέ το με χλιαρό νερό και έπειτα στεγνώστε το πρόσωπό σας απαλά με μια πετσέτα.
Μάσκα από πορτοκάλι και γιαούρτι
Μια κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι και ο χυμός ενός πορτοκαλιού. Όταν τα συνδυάζουμε, δημιουργείται μια υπέροχη μάσκα, η οποία βοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας λόγω της βιταμίνης C, που με τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες επιτρέπει στον οργανισμό μας να επανέλθει στην καλύτερή του φυσική κατάσταση. Απλώστε την για δέκα λεπτά στο πρόσωπό σας, και ξεπλύνετέ την με κρύο νερό.
Μάσκα προσώπου από παπάγια
Η παπάγια είναι ένα φρούτο κάπως παρεξηγημένο—δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθεί στην αγορά, αλλά τα οφέλη που έχει για την υγεία μας είναι τεράστια. Και τα οφέλη αυτά επεκτείνονται και στην επιδερμίδα μας. Συνδυάστε μια λιωμένη παπάγια με δυο κουτελιές βρώμη, δύο ασπράδια αυγού και τον χυμό ενός λάιμ. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για δέκα λεπτά, προτού την ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Οι σπιτικές μάσκες προσώπου αποτελούν μια εκπληκτική και εντελώς φυσική εναλλακτική στις μάσκες του εμπορίου, που μπορεί να περιέχουν χημικά. Επιστρέφουν τη λάμψη στην επιδερμίδα μας, ενυδατώνουν και η σύστασή τους είναι αρκετά ήπια για το δέρμα, ώστε να μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε συχνά.
iatronet.gr

Related posts

Το σολάριουμ αυξάνει κάθετα την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος

mysite

Σπιτική μάσκα προσώπου με μέλι και αβοκάντο

mysite

Αφαιρέστε το μακιγιάζ με φυσικό τρόπο -Με γάλα, λάδι ή αβοκάντο

mysite

Γιατί τον Ιούλιο χάνουμε περισσότερα μαλλιά

mysite

3 πανεύκολες φυσικές συνταγές για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου!

mysite

8 μαγικές τροφές που προλαμβάνουν τις ρυτίδες