Image default
Υγεία

Πρόληψη και θεραπεία για το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα

Σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα: Θεραπευτείτε από το ΣΠΙΤΙ σας…
Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους που πληκτρολογούν πολύ, εργάζονται ως ταμίες, ή γενικότερα εργάζονται σε δουλειά που απαιτεί να χρησιμοποιούν πολύ τους καρπούς τους.

Οι παρακάτω σπιτικές θεραπείες μπορούν να σάς βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο και να διατηρήσετε την καλή λειτουργία του καρπού.

Stretching
Η εκτέλεση απλών ασκήσεων για το χέρι και τα τεντώματα του καρπού, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον πόνο και να σάς βοηθήσουν να διατηρήσετε τον καρπό λειτουργικό. Προσπαθήστε να τεντώνετε το χέρι σας κάθε μέρα, αλλά μην πιέζετε τους καρπούς σας πέρα από το σημείο της άνεσης.

Ξεκινήστε με τον έναν καρπό και περιστρέψτε τον αργά, χρησιμοποιώντας το άλλο χέρι βοηθητικά. Λυγίστε το χέρι σας σε όλη τη διαδρομή προς τα εμπρός και στη συνέχεια τραβήξτε το ξανά πίσω. Ακουμπήστε το χέρι σας σε ένα τραπέζι ή άλλη επιφάνεια που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια ουδέτερη θέση για τους καρπούς. Επαναλάβετε τις ασκήσεις με τον άλλο σας καρπό. Μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεών σας προσπαθήστε να κρατήσετε τους καρπούς σας σε μια ουδέτερη θέση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Βιταμίνη Β6
Διάφορες ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει πως οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα έχουν ανεπάρκεια σε βιταμίνη Β6. Προσθέτοντας ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Β6 στη διατροφή σας μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να έχει μία από τις ευκολότερες θεραπείες για τον καρπιαίο σωλήνα. Μπορείτε να ψάξετε για ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα που περιέχει Β6 ή να πάρετε ένα ξεχωριστό συμπλήρωμα. Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε μόνο την ποσότητα που αναγράφει το μπουκάλι ή σας έχει συστήσει ο γιατρός σας, επειδή η υπερβολική βιταμίνη Β6 μπορεί να προκαλέσει νευρολογικά προβλήματα.

Βαλσαμόχορτο
Το βαλσαμόχορτο ή βότανο του Αγίου Ιωάννη είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα που χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει από τα συμπτώματα πολλών ασθενειών. Είναι επίσης μία από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα. Φροντίστε να πάρετε την σωστή ποσότητα, αφού προηγουμένως έχετε συμβουλευτεί το γιατρό σας. Μπορείτε, επίσης, να μάθετε ό,τι είναι σχετικό με τις αντενδείξεις του βαλσαμόχορτου, καθώς μπορεί να αλληλεπιδράσει ή να ακυρώσει άλλα φάρμακα. Για παράδειγμα, το βαλσαμόχορτο καθιστά το χάπι για τον έλεγχο των γεννήσεων αναποτελεσματικό.

Υδροθεραπεία
Η βαρύτητα είναι μια δύσκολη κατάσταση για τους μύες σας, ειδικά για τους μύες που είναι πολύ καταπονημένοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι με σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα ωφελούνται από την υδροθεραπεία που είναι μία από τις πιο εύκολες θεραπείες για το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα. Η εναλλαγή μεταξύ κρύου και ζεστού νερού δίνει καλύτερα αποτελέσματα.

Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με δροσερό ή κρύο νερό. Ακουμπήστε τα χέρια σας στο νερό, φροντίζοντας το νερό να είναι πάνω από το ύψος των καρπών σας. Κρατήστε τους καρπούς σας σε μια ουδέτερη στάση και βυθισμένους μέσα στο νερό για 10 λεπτά. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό. Βυθίστε τους καρπούς σας στο ζεστό νερό για 10 λεπτά. Επαναλάβετε όσο χρειάζεται για να ανακουφιστείτε από τον πόνο.

Yoga
Η έρευνα έχει δείξει ότι μερικοί άνθρωποι με σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα που κάνουν γιόγκα βιώνουν λιγότερα συμπτώματα από εκείνους που δεν κάνουν γιόγκα. Κάνοντας 20 λεπτά γιόγκα 3 φορές την εβδομάδα, μπορείτε να βελτιώσετε την αντοχή των καρπών σας και να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο.

Πάγος
Αν έχετε μία έξαρση του πόνου του καρπιαίου σωλήνα, τότε ο πάγος είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για την περίπτωσή σας. Το μούδιασμα που έχει την ικανότητα να προκαλεί ο πάγος μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον πόνο και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους καρπούς σας σε μια ήπια κατάσταση.

* Τυλίξτε 4 ή 5 παγάκια σε μια μεγάλη λευκή πετσέτα

* Κρατήστε τον πάγο στον καρπό σας για 5 λεπτά

Το φυτό arnica
Το φυτό arnica είναι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο που βοηθά στην ελαχιστοποίηση του πόνου σε μια σειρά από διαφορετικές συνθήκες. Η έρευνα έχει αποδείξει ότι η άρνικα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την ελαχιστοποίηση του πόνου στον καρπιαίο σωλήνα. Μπορείτε να αγοράσετε τα δισκία με φυσική τροφή και συμπλήρωμα από το κατάστημα. Πάρτε τα όπως αναφέρουν οι οδηγίες για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, ώστε να δείτε τα αποτελέσματα.
medinova.gr

Related posts

6 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να κοιμάσαι από τα αριστερά

mysite

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέα ομάδα ιών

mysite

Το κύριο συστατικό που είναι υπεύθυνο για τον διαβήτη

mysite

Ποιοι άνθρωποι είναι βέβαιο ότι θα πατήσουν τα 85 – Ανήκετε σ’ αυτούς;

alexpap

Γιατί σας απατά η μνήμη σας: Η απάντηση ίσως κρύβεται σε κάτι που συνέβη πριν 15 χρόνια

alexpap

Πώς να χάσετε τα κιλά των γιορτών χωρίς δίαιτα!

alexpap