Image default
Ομορφιά

Πώς καταστρέφετε την επιδερμίδα σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

Το δέρμα μας, αυτό που συνηθίζουμε να περιποιούμαστε και να προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού, ταλαιπωρείται καθημερινά με πολλούς και διάφορους τρόπους, στο δρόμο, στη δουλειά, ακόμη και στο σπίτι. Πολλές φορές, πάλι, το ταλαιπωρούμε κι εμείς οι ίδιες χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Μήπως θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικές;
1. Πλένετε το πρόσωπο χωρίς να έχετε πλύνει τα χέρια σας
Τα χέρια μας έρχονται καθημερινά σε επαφή με βρωμιές και λίπη και κουβαλούν επάνω τους ένα σωρό μικροοργανισμούς, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικά να τα πλένουμε τακτικά με σαπούνι. Όταν δεν το έχετε κάνει και πλένετε το πρόσωπό σας, πολλά από αυτά μεταφέρονται στο δέρμα σας και το επιβαρύνουν.

2. Δεν βγάζετε εντελώς το μέικ-απ πριν κοιμηθείτε
Ίσως να μην είναι και η πιο ευχάριστη ασχολία πριν την ώρα του ύπνου, όμως το μέικ-απ σας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μένει επάνω στο δέρμα σας όλη νύχτα, γιατί, πέρα απ’ τις βρωμιές που μπορεί να έχει απορροφήσει απ’ έξω, δεν το αφήνει να αναπνεύσει και να «ξεκουραστεί», αναστέλλοντας έτσι τη φυσική διαδικασία της ανανέωσης που όλοι έχουμε ανάγκη.

*Extra tip: τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να αφαιρέσουμε το make- up. Δείτε εδώ πώς πρέπει να ξεβαφόμαστε, σύμφωνα με ειδικούς.

3. Τρίβεστε με την πετσέτα για να στεγνώσετε
Αν φροντίζετε να κρατάτε τις πετσέτες σας καθαρές, αφράτες και απορροφητικές, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε για να στεγνώσει το δέρμα είναι να «ταμπονάρετε» όπου υπάρχει υγρασία. Μην τρίβεστε ποτέ, πόσο μάλλον αν η πετσέτα σας έχει σκληρύνει, γιατί το δέρμα ταλαιπωρείται κι ενισχύονται ερεθισμοί και στίγματα.

4. Πλένετε το πρόσωπο με πολύ ζεστό νερό
Όταν ο καιρός είναι κρύος κι έρχεστε απ’ έξω, είναι φυσιολογικό ν’ ανοίγετε το ζεστό νερό και να μην πλένεστε αν δεν είναι πραγματικά ζεστό. Όσο ευχάριστο κι αν είναι αυτό στιγμιαία, δεν είναι καθόλου καλό για το δέρμα, το οποίο προτιμά το χλιαρό νεράκι, που δεν το ξηραίνει και δεν ξεπλένει όλα τα φυσικά έλαια που του είναι απαραίτητα.

5. Δεν βάζετε αντηλιακό
Η αντηλιακή προστασία δεν σας είναι απαραίτητη μόνον όταν βρίσκεστε στην παραλία ή όταν αράζετε με τις ώρες στην πισίνα. Κάθε στιγμή της ημέρας και σε οποιαδήποτε εποχή, καλό είναι να χρησιμοποιείτε μία αντηλιακή λοσιόν με δείκτη προστασίας από 15 και πάνω για να αποκρούετε αποτελεσματικά την υπεριώδη ακτινοβολία, ειδικά αν το δέρμα σας είναι ανοιχτόχρωμο και ευαίσθητο. Γι’ αυτό, προστατέψτε το δέρμα αλλά και την υγεία σας από την έκθεση στον ήλιο, βάζοντας αντηλιακό χειμώνα- καλοκαίρι.

*Προσοχή: φροντίστε να μην αμελείτε τα γυμνά μέρη που δεν φαίνονται στον καθρέφτη, όπως το πίσω μέρος του λαιμού σας.

6. Εφαρμόζετε την κρέμα προσώπου λάθος
Η εφαρμογή της κρέμας είναι μία διαδικασία που γίνεται πολύ συχνά για να γίνεται λάθος. Εφαρμόζοντας άτσαλα την κρέμα στο πρόσωπο το αναγκάζετε να τραβιέται και να ταλαιπωρείται χωρίς κανένα λόγο. Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να την απλώνετε με απαλές κινήσεις μασάζ, από το κέντρο προς τα έξω.

7. Κοιμάστε με το πρόσωπο στο μαξιλάρι
Για πολλούς και διάφορους λόγους, η πιο σωστή στάση ύπνου είναι ανάσκελα με την πλάτη μας στην φυσική της θέση. Ένας από αυτούς, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, είναι και η προστασία του δέρματός μας από την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων, αφού οι πολλές, αθροιστικά, ώρες σε στάσεις που πιέζεται και διπλώνει είναι πιθανό να το γεράσουν πριν την ώρα του.

8. Δεν προσέχετε τη διατροφή σας
Πέρα απ’ το τσιγάρο και την ανεπαρκή ενυδάτωση, η οποία αποτρέπεται με την σωστή ποσότητα νερού, πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματός σας παίζει και η διατροφή σας. Η ζάχαρη και όλα τα φαγώσιμα που την περιέχουν σε ποσότητες που σπανίως γνωρίζετε, δηλαδή τα αναψυκτικά και η πλειοψηφία των επεξεργασμένων και γρήγορων τροφών, είναι νούμερο ένα εχθρός. Νούμερο ένα φίλος, απ’ την άλλη, είναι τα λαχανικά και τα φρούτα όλων των ειδών και χρωματισμών, που δίνουν στο δέρμα τις απαραίτητες βιταμίνες και όλα τα συστατικά που το κάνουν ανθεκτικότερο και υγιέστερο.

9. Δεν κοιμάστε αρκετά
Ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για τον οργανισμό μας συνολικά, πόσο μάλλον για το δέρμα, το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και, συχνά, το πιο ταλαιπωρημένο απ’ τις δοκιμασίες της ημέρας. Όταν κοιμάστε καλά, το δέρμα σας έχει το χρόνο που χρειάζεται για να ξεκουραστεί και να αναζωογονηθεί, με τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα να είναι πραγματικά ευεργετικά. Δείτε σε παλαιότερο άρθρο του mama365 πώς ομορφαίνετε ενώ… κοιμάστε!

10. Δεν ξέρετε τι τύπο δέρματος έχετε
Είναι σύνηθες να έχουμε μία εντύπωση μόνο για τον τύπο του δέρματός μας, αλλά να μην γνωρίζουμε με ακρίβεια τις ιδιαιτερότητές του και τον τρόπο με τον οποίο θα το φροντίσουμε καλύτερα. Δεν είναι καθόλου σπάνιο, δε, να έχουμε τελείως λανθασμένη αντίληψη για τον τύπο του δέρματός μας με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούμε τελείως λάθος προϊόντα για την περιποίησή του, ζημιώνοντάς το τελικά αντί να το συντηρούμε. Γίνετε, λοιπόν, λίγο πιο σχολαστικές και δώστε σημασία στη λεπτομέρεια για να κερδίσετε πολλά χρόνια υγιούς και λαμπερού δέρματος.
mama365.gr

Related posts

Το κόλπο για να απαλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

mysite

Πώς να πολεμήσετε την ακμή

mysite

Βούτυρο κακάο για σέξι λάμψη στο δέρμα χωρίς ραγάδες και ρυτίδες!

mysite

Ομορφιά: Οι αισθητικές παρεμβάσεις για τέλεια χείλη

mysite

Ποιο αντηλιακό προσώπου είναι το ιδανικότερο για τη δική σου επιδερμίδα;

mysite

Ποιες είναι οι καλύτερες σπιτικές μάσκες προσώπου

mysite