Image default
Ομορφιά

Τέσσερις αποτελεσματικές λύσεις για τα μαύρα στίγματα

Τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται στο πρόσωπο όταν οι πόροι του δέρματος φράζουν λόγω της συσσώρευσης σμήγματος, νεκρών κυττάρων, ρύπων και υπολειμμάτων.
Το υπερβολικό τρίψιμο του προσώπου δεν βοηθά, αφού οδηγεί σε ερεθισμούς και φλεγμονές. Από την άλλη, η χρήση σκληρών προϊόντων καθαρισμού έχει σαν αποτέλεσμα να απομακρύνονται εντελώς τα φυσικά έλαια του δέρματος και επομένως να ενεργοποιείται η διαδικασία υπερπαραγωγής λιπαρότητας.
Δείτε τέσσερις καλές λύσεις για να αντιμετωπίσετε ή να προλάβετε τα μαύρα στίγματα.

1. Απολέπιση

Είναι απαραίτητη για να απομακρυνθούν υπολείμματα και νεκρά κύτταρα από τους πόρους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν του εμπορίου που ταιριάζει στον δικό σας τύπο δέρματος ή να φτιάξετε μια σπιτική κρέμα απολέπισης με μαγειρική σόδα και νερό ή μηλόξυδο.

2. Μάσκες προσώπου

Μάσκες που περιέχουν άργιλο ή ενεργό άνθρακα καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους, ενώ παράλληλα απορροφούν τα περιττά έλαια. Οι μάσκες πρέπει να εφαρμόζονται τακτικά, αλλά όχι καθημερινά, ώστε να αποφευχθούν ερεθισμοί.

3. Σαλικυλικό και γλυκολικό οξύ

Τα δύο οξέα εφαρμόζονται τοπικά στο δέρμα ώστε να διασπάσουν τα έλαια που έχουν συσσωρευτεί στους πόρους. Το σαλικυλικό και το γλυκολικό οξύ βρίσκονται σε πληθώρα προϊόντων περιποίησης, όπως λοσιόν καθαρισμού, κρέμες απολέπισης και φαρμακευτικές κρέμες.

4. Ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή αποτελούν παράγωγα της βιταμίνης Α. Καθαρίζουν τους πόρους του δέρματος και αποτρέπουν την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων. Επίσης, τα ρετινοειδή προωθούν την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος. Θα τα βρείτε σε συνταγογραφούμενα και μη προϊόντα.
Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας ώστε να σας προτείνει τις λύσεις που ταιριάζουν στον δικό σας τύπο δέρματος και στις δικές σας ανάγκες.

onmed.gr

Related posts

Πως να αντιμετωπίσεις τα πρησμένα μάτια και τους μαύρους κύκλους

mysite

Τέσσερις χρήσεις της κανέλας που ίσως να μην γνωρίζετε

mysite

Προσέξτε αυτά τα λάθη στην περιοποίηση των μαλλιών σας

mysite

Βαθύς καθαρισμός με πηλό και ασπιρίνη

mysite

H αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να καταστρέψει το πρόσωπό σου

Πώς καταστρέφετε την επιδερμίδα σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

mysite