Image default
Διατροφή

Τα μπαχαρικά που μας προστατεύουν από τον καρκίνο

Τα καρυκεύματα που μπορούν να σας προστατέψουν από τον καρκίνο…

Ερευνητές εξερευνούν τις αντικαρκινικές ιδιότητες των κοινών καρυκευμάτων που σίγουρα κάποια από αυτά έχεις στην κουζίνα σου.

Μάθε λοιπόν πως μπορείς να θωρακίσεις τον οργανισμό σου εντάσσοντάς τα στην καθημερινή σου διατροφή. Σου παρουσιάζουμε 10 από αυτά που φημίζονται μεταξύ άλλων και για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες.

1. Μπαχάρι. Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, αντιμικροβιακό και δρα κατά των φλεγμονών.

2. Κάρδαμο. Είναι αντιοξειδωτικό, δρα κατά των φλεγμονών και χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως ιαματικό βότανο στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική.

3. Πιπέρι καγιέν (Cayenne). Η καψαϊκίνη δίνει στο καγιέν τη δύναμη, ώστε να μειώνει τους πόνους, να βελτιώνει την κατάσταση του στομαχιού και το κυκλοφορικό.

4. Κανέλα. Καταπολεμά τα βλαβερά βακτήρια και η ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση ενάντια στις ελεύθερες ρίζες την καθιστούν ως ένα από τα κυριότερα αντικαρκινικά καρυκεύματα. Ωστόσο, σε μεγάλες δόσεις μπορεί να είναι τοξική.

5. Κόλιανδρος. Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, είναι πλούσιο σε βιταμίνη A και Κ και περιέχεται σε συμβατικά φάρμακα που χορηγούνται για τη θεραπεία του καρκίνου.

6. Κύμινο. Αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και δρα αποτελεσματικά κατά των ελεύθερων ριζών.

7. Μάραθος. Χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για ιαματικούς σκοπούς και έρευνες σε ζώα έχουν δείξει ότι όχι μόνο μειώνει το μέγεθος του όγκου, αλλά επεκτείνει και το προσδόκιμο ζωής.

8. Πιπερόριζα (Ginger). Χρησιμοποιείται για τη δυσφορία στο στομάχι, τη ναυτία και καταπολεμά τις χρόνιες φλεγμονές.

9. Κρόκος Κοζάνης. Περιέχει πάνω από 150 βιοδραστικές ενώσεις και ενισχύει την ανεκτικότητα των κυττάρων σε χημικά συστατικά.

10. Κουρκούμη. Θεωρείται μέλος της οικογένειας των πιπερόριζων, καταπολεμά τις φλεγμονές και έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει το ρυθμό εξάπλωσης του καρκίνου, αλλά και ενισχύει τη δράση της χημειοθεραπείας.

 

ΠΗΓΗ: www.myfit.gr

Related posts

Όσοι τρώνε πολλά τηγανητά φαγητά (πατάτες, ψάρια, σνακ κ.α.), αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρό καρδιαγγειακό επεισόδιο

alexpap

Τα τρόφιμα που διπλασιάζουν την συγκέντρωση λίπους στο ήπαρ

alexpap

Ο πιο καλος και υγιεινός τρόπος να ψήσετε το κοτόπουλο

alexandros

10 τροφές πού κάνουν καλό στην υγεία

alexpap

Αυτή είναι η κοινή σαλάτα που αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο!

Η δίαιτα της σταχτοπούτας και οι επιβλαβείς συνειες για τον οργανισμό

adrianos.exnet