Image default
Διατροφή Υγεία

Αυτές είναι οι κατάλληλες τροφές για να ενισχύσετε τα μαλλιά

Όταν πρόκειται για την υγεία των μαλλιών, δε παίζουν ρόλο μόνο τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε, αλλά σημαντικό ρόλο παίζουν και οι τροφές που βάζετε στο σώμα σας. Για παράδειγμα εάν δεν τρέφεστε σωστά, μπορεί ξαφνικά να αποκτήσετε ξηρά και θαμπά μαλλιά. Αρχίζοντας να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, θα θωρακίσετε τους θύλακες της τρίχας.

Αυτές είναι οι κατάλληλες τροφές για να ενισχύσετε το τριχωτό της κεφαλής:

Σολωμός: Πέραν του ότι είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και βιταμίνη D (και τα δύο είναι το κλειδί για δυνατά μαλλιά), τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε αυτό το νόστιμο ψάρι,  βοηθάνε τα μαλλιά σας, ώστε να γίνουν πιο πυκνά. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται επίσης, στις μεμβράνες των κυττάρων στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, με αποτέλεσμα να το διατηρούν ενυδατωμένο. Άλλες επιλογές: ψάρια όπως η ρέγκα, οι σαρδέλες, πέστροφα, σκουμπρί, καθώς και το αβοκάντο, οι σπόροι κολοκύθας.

Γιαούρτι για μεγαλύτερη ανάπτυξη: Τα γαλακτοκομικά  προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, όπως το γιαούρτι, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ – ένα συστατικό που θα δείτε συχνά στις ετικέτες των προϊόντων περιποίησης μαλλιών), και βιταμίνη D. Έρευνες έχουν συνδέσει τη βιταμίνη D με την υγεία της τρίχας, αλλά το πώς ακριβώς αυτό λειτουργεί, δεν είναι σαφές. Άλλες επιλογές: τυρί Cottage, τυρί με χαμηλά λιπαρά και αποβουτυρωμένο γάλα.

Σπανάκι για δυνατή τρίχα: Ο σίδηρος, η βήτα καροτίνη, το  φυλλικό οξύ και η βιταμίνη C στο σπανάκι βοηθάνε, ώστε να κρατήσουν  τους θύλακες της τρίχας υγιείς και τα μαλλιάς σας λαμπερά και πλούσια. Άλλες επιλογές: Δοκιμάστε τα σκούρα, φυλλώδη λαχανικά όπως, το μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο, και το σέσκουλο.

Γλυκοπατάτες για την καταπολέμηση της θαμπάδας: Οι γλυκοπατάτες είναι μια εξαιρετική πηγή της αντιοξειδωτικής βήτα-καροτίνης, την οποία το σώμα σας μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Βασικά, κάθε κύτταρο του σώματος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αρκετή βιταμίνη A. Επίσης, συμβάλλει στην διατήρηση  του τριχωτού της κεφαλής σας, ενώ  χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α μπορεί να σας δημιουργήσει φαγούρα ή ενοχλητική πιτυρίδα. Άλλες επιλογές: καρότα, πεπόνι, μάνγκο, κολοκύθα, και βερίκοκα είναι όλα καλές πηγές βήτα-καροτίνης.
πηγή

Related posts

Καρύδια: 5 λόγοι να τα εντάξεις γρήγορα στη διατροφή σου

Η προσθήκη μανιταριών στα γεύματά μας πολλαπλασιάζει την πρόσληψη στοιχείων όπως η βιταμίνη D.

alexpap

Τα φύλλα της ελιάς κάνουν θαύματα

mysite

Έκτακτοι κανόνες για τρόφιμα από την ΕΕ

mysite

Τέσσερα κιλά μείον και λιγότερο λίπος στην κοιλιά με αυτό το φρούτο πριν το γεύμα

alexpap

Επηρεάζεται ο ύπνος από την διατροφή μας;

mysite