Image default
Υγεία

Η ποσότητα φυτομαρμάκων που χρησιμοποιείται στα φρούτα και στα λαχανικά

Ιδιαίτερη προσοχή οφείλουμε να επιδεικνύουμε κατά τη διαδικασία του πλυσίματος!

Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.

 

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

Μήλα
Ροδάκινα
Νεκταρίνια
Φράουλες
Σταφύλια
Σέλερι
Σπανάκι
Κόκκινες πιπεριές
Αγγούρια
Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

Αβοκάντο
Καλαμπόκι
Ανανάς
Λάχανο
Αρακάς κατεψυγμένος
Κρεμμύδια
Σπαράγγια
Μάνγκο
Παπάγια
Ακτινίδια
Μελιτζάνες
Γκρέιπφρουτ
Πεπόνι
Κουνουπίδι
Γλυκοπατάτες

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Επιλόχεια κατάθλιψη: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο

6 τρόποι για να κοιμηθείς καλύτερα μέσα στον καύσωνα

mysite

Ραγδαία αύξηση του καρκίνου του στόματος. Τα αίτια

Στρες: Πώς επιδρά στην υγεία και στον τρόπο ζωής μας

Ευοίωνα θεραπευτικά δεδομένα για το μεταστατικό καρκίνο του νεφρού

mysite

Δώδεκα συμβουλές για έναν καλό βραδινό ύπνο

mysite