Image default
Υγεία

Η ποσότητα φυτομαρμάκων που χρησιμοποιείται στα φρούτα και στα λαχανικά

Ιδιαίτερη προσοχή οφείλουμε να επιδεικνύουμε κατά τη διαδικασία του πλυσίματος!

Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.

 

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

Μήλα
Ροδάκινα
Νεκταρίνια
Φράουλες
Σταφύλια
Σέλερι
Σπανάκι
Κόκκινες πιπεριές
Αγγούρια
Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

Αβοκάντο
Καλαμπόκι
Ανανάς
Λάχανο
Αρακάς κατεψυγμένος
Κρεμμύδια
Σπαράγγια
Μάνγκο
Παπάγια
Ακτινίδια
Μελιτζάνες
Γκρέιπφρουτ
Πεπόνι
Κουνουπίδι
Γλυκοπατάτες

 

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Που χρησιμεύει στον οργανισμό μας η βιταμίνη D; Τι προκαλεί η έλλειψή της; Σε ποιες τροφές βρίσκεται;

alexpap

Έμφραγμα – Επιπλοκές: Σε ποιους ασθενείς αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου – Θα εκπλαγείτε

alexpap

Πονοκέφαλος: Δείτε πως να τον αντιμετωπίσετε ανάλογα με το πού εντοπίζεται

vasilis.exnet

8 μεγάλοι ιατρικοί μύθοι για τα συμπληρώματα διατροφης

alexpap

Οι τροφές που αυξάνουν και βελτιώνουν τον μεταβολισμό

victoria.exnet

H παπαρούνα και οι θεραπευτικές της ιδιότητες

victoria.exnet