Image default
Διατροφή

Οι τροφές που ενισχύουν τη μνήμη

 

Καθημερινά στη δουλειά δεχόμαστε άγχος, κούραση και φυσικά, όγκο πληροφοριών που πρέπει να τις διαχειριστούμε. Όλα αυτά δημιουργούν, συχνά, προβλήματα μνήμης.

Μπορεί να ξεχνάμε από απλά πράγματα μέχρι σημαντικές πληροφορίες και υποχρεώσεις που έχουμε να κάνουμε. Σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου παίζει και η διατροφή ενώ υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορεί να βελτιώσουν τη μνήμη μας.

Ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια σε μωβ και κόκκινες τροφές μπορείτε να τη βελτιώστε. Αυτό οφείλεται στο φυτοχημικό ανθοκυάνη που δίνει το χρώμα σε αυτές τις τροφές, ενισχύοντας παράλληλα τη μνήμη.

Δείτε τέσσερις από αυτές…

1. Κρεμμύδι

Τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν ανθοκυάνη και κερσετίνη βοηθώντας τη μνήμη μας σε σημαντικό βαθμό.

2. Μήλο

Τα μήλα περιέχουν υψηλά επίπεδα κερσετίνης, ενός αντιοξειδωτικού, που έχει αποδειχθεί σε μελέτες, ότι προστατεύει από το Αλτσχάιμερ. Η περισσότερη κερσετίνη βρίσκεται στη φλούδα, η οποία περιέχει και την ανθοκυάνη.

3. Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο περιέχει καρνοσικό οξύ, μια νευροπροστατευτική ουσία που Μελέτη έχει δείξει ότι ακόμα και η μυρωδιά του δεντρολίβανου βελτιώνει τη μνήμη των εργαζομένων σε γραφεία.

4. Παντζάρι

Τα παντζάρια είναι καλή πηγή ανθοκυάνης και φυλλικού οξέος και επίσης είναι μια τροφή που ενισχύει τη μνήμη.

Πηγή:pronews.gr

Related posts

Οι 6 τροφές που αυξάνουν τη συγκέντρωση και ενισχύουν τη μνήμη

victoria.exnet

Το καλοκαιρινό φρούτο που αυξάνει την ερωτική διάθεση

mysite

Δροσιστικά ποτά για όταν είμαστε σε δίαιτα

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να καταναλώνουμε αυγά

adrianos.exnet

ΜΗΛΑ: Επιτρέπεται στους διαβητικούς να καταναλώνουν αυτά τα θρεπτικά φρούτα;

vasilis.exnet

Η μεσογειακή διατροφή αποτελεί ασπίδα κατά της άνοιας

mysite