Image default
Διατροφή

Πως να φτιάχνετε τηγανιτές πατάτες για να μην είναι καρκινογόνες

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ! Πως δεν θα είναι ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ…

Οι τηγανιτές πατάτες είναι ένα φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Εκτός από τη γεύση, πρόκειται για ένα φαγητό, το οποίο μαγειρεύετε εύκολα και γρήγορα. Ωστόσο δεν είναι και το πιο υγιεινό φαγητό.

Πρόσφατα η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνέστησε να μην καταναλώνονται παρατηγανισμένες και ξεροψημένες τηγανητές πατάτες, καθώς είναι πιθανότερο να έχουν υψηλότερα επίπεδα του επικίνδυνου χημικού συστατικού ακρυλαμιδίου, που συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο η πρόσληψη σε ακρυλαμίδιο.

Πρόκειται για χημική ουσία που αναπτύσσεται σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα και σχηματίζεται από μια χημική αντίδραση των σακχάρων με ένα αμινοξύ που ονομάζεται ασπαραγίνη.

Ο σωστός και πιο υγιεινός τρόπος για να τηγανίζετε πατάτες τηγανιτές:
– Τηγανίζετε πάντα με ελαιόλαδο

– Μην τηγανίζετε στο ίδιο λάδι γι πάνω από 2 – 3 φορές

– Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ψύξης μπορεί να αυξήσουν την περιεκτικότητα της πατάτας σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης ακρυλαμιδίου κατά το τηγάνισμα

– Όταν κόβετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε βάλτε τις σε κρύο νερό για 30 λεπτά

– Μην αφήνετε να σκουρύνουν οι πατάτες. Μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα βγάλτε τες από τηγάνι ή τη φριτέζα

– Μην τρώτε τις πατάτες ή τα κομμάτια της τηγανιτής πατάτας που είναι πολύ σκούρα

sofokleousin.gr

Related posts

Τα οφέλη από την κατανάλωση ψημένου σκόρδου

mysite

Οι καλύτερες συμβουλές απώλειας βάρους από όλο τον κόσμο

mysite

Τι προκαλεί το ανθρακούχο νερό στον οργανισμό μας

mysite

Η νέα τάση στη διατροφή λέγεται διαλείπουσα νηστεία

Βιταμίνη Ε: H βιταμίνη της αντιγήρανσης!

mysite

Ποιο είδος σοκολάτας είναι το πιο ωφέλιμο

victoria.exnet