Image default
Υγεία

Τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα, όχι τα συμπληρώματα, σας βοηθούν να ζήσετε περισσότερο

Τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα, όχι τα συμπληρώματα, σας βοηθούν να ζήσετε περισσότερο.
Η επαρκής πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα, αλλά όχι τα συμπληρώματα, συνδέεται με χαμηλότερο ποσοστό θανάτου, σύμφωνα με μια μελέτη στις 9 Απριλίου 2019, Annals of Internal Medicine .

Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ φαγητού και συμπληρωμάτων και θανάτου από όλα τα αίτια μεταξύ περισσότερων από 30.000 ενηλίκων.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Κ, βιταμίνης Α, μαγνησίου, ψευδαργύρου και χαλκού συσχετίστηκαν με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις – αλλά μόνο αν προέρχονταν από τρόφιμα και όχι από συμπληρώματα.

Διαπίστωσαν επίσης ότι η περίσσεια πρόσληψης ασβεστίου από συμπληρώματα – περισσότερα από 1.000 mg την ημέρα – συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Αυτό το ποσό είναι δύσκολο να επιτευχθεί με τα τρόφιμα, αλλά είναι πιο εύκολο με τα συμπληρώματα.

Πηγη Harvard health

Related posts

Ταχυπαλμίες και Ομοιοπαθητική: Η θεραπευτική αντιμετώπιση του συμπτώματος

Έκτακτοι κανόνες για τρόφιμα από την ΕΕ

mysite

Καρκίνος της κύστης: Μας απειλούν τσιγάρο και επάγγελμα

mysite

Αυτά είναι τα μπαχαρικά κατά του καρκίνου

mysite

Η ινσουλίνη glargine 300 συντελεί σε λιγότερα υπογλυκαιμικά επεισόδια

mysite

Αυτή είναι η συνταγή που θεραπεύει από ασθμα μέχρι πόνους στα κόκαλα

mysite