Image default
Υγεία

Τα οφέλη των σταφυλιών στην υγεία

Τα σταφύλια είναι φρούτο που οι εδικοί συστήνουν για μακροζωία και αποτοξίνωση.Εκτός από τη μοναδική του γεύση, το σταφύλι αποτελεί ασπίδα προστασίας της υγείας.

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, Β, C και κάλιο, ενώ είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες ευθύνονται για την ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του.

Θεωρείται εξαιρετικά αποτοξινωτική τροφή, η οποία καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και αυξάνει τη διούρηση, βοηθώντας έτσι στην αποβολή των τοξινών.

Ελληνική μελέτη συνδέει την κατανάλωση σταφυλιών (ελληνικές ποικιλίες) με την προστασία από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το έλαιο από το κουκούτσι του σταφυλιού μειώνει τη χοληστερίνη και επομένως προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.Το σταφύλι χρησιμοποιείται για εξωτερική χρήση, κυρίως σε αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών.
onmed.gr

Related posts

Τροφική δυσανεξία ή τροφική αλλεργία; τι πρέπει να γνωρίζεις

alexandros

Οι πέντε πιο συνηθισμένες αιτίες της ημικρανίας

mysite

Το Ελληνικό βότανο που μας προστατεύει από θανατηφόρες ασθένειες

victoria.exnet

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της ΑΛΟΗΣ

adrianos.exnet

Αυτό το σπιτικό γιατροσόφι έχει όλους τους καλούς λόγους για να το εντάξουμε στη διατροφή μας

alexpap

Δέκα τροφές που απομακρύνουν τις τοξίνες

alexpap