Image default
Διατροφή

Ένα ιδανικό smoothie φρούτων κατά της υπέρτασης

Ένα ιδανικό smoothie φρούτων, για τον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης

Υπέρταση, αυτή η επίμονη αύξηση της αρτηριακής πίεσης πάνω από συγκεκριμένα επίπεδα, η οποία ταλαιπωρεί-δυστυχώς-πολλά άτομα.
Οι ειδικοί λένε πως υπάρχουν πολλά βήματα αντιμετώπισής της, εμείς ας ετοιμάσουμε ένα ρόφημα, ιδανικό για τις αντιυπερτασικές αλλά και για τις τονωτικές του ιδιότητες
Πως-
Στο μπλέντερ χτυπάμε
– μιά μπανάνα
– ένα μήλο με την φλούδα και
– ένα αχλάδι
– προσθέτουμε το χυμό ενός πορτοκαλιού και
– μισού λεμονιού, και έτοιμο το ρόφημά μας!
Και γιατί αυτά τα φρούτα; – Ίσως ρωτήσετε
Διότι όλα είναι πλούσια σε κάλιο με σημαντικότατο το ρόλο της μπανάνας
Η μπανάνα είναι το φρούτο που η φύση του χάρισε υψηλότατες ποσότητες καλίου και ακολουθούν το μήλο με το αχλάδι καθιστώντας τα, τα κατ’ εξοχήν αντιυπερτασικά φρούτα
– μπανάνα 358 mg 8%
– αχλάδι 116 mg, 2%
– μήλο 107 mg, 2%
– πορτοκάλι 181 mg, 4%
– λεμόνι 138 mg, 3%
Το κάλιο είναι ένας από τους ηλεκτρολύτες, που βοηθά τον οργανισμό μας να αποβάλει το υπερβάλλον νάτριο με αποτέλεσμα τη μείωση της ψηλής πίεσης
Η διατροφή του ανθρώπου ιστορικά, ήταν υψηλή σε κάλιο και χαμηλή σε νάτριο.
Από τη φύση μας είμαστε φτιαγμένοι να ακολουθούμε μια διατροφή υψηλή σε κάλιο και χαμηλή σε νάτριο.
Η σύγχρονη όμως διατροφή, μας έχει ανατρέψει αυτό τον κανόνα.
Η σύγχρονη διατροφή περιλαμβάνει πολύ αλάτι και έχει οδηγήσει τον οργανισμό πολλών ατόμων να υποφέρουν από περίσσεια νατρίου.
Για να επαναφέρουμε λοιπόν την αρτηριακή μας πίεση σε κανονικά επίπεδα πρέπει ο συνδυασμός καλίου και νατρίου είναι:
– περισσότερο κάλιο και λιγότερο νάτριο και όχι μονομερώς, δηλαδή όχι μόνο μείωση της ποσότητας του νατρίου, χρειάζεται οπωσδήποτε και αύξηση του καλίου
Για να πετύχουμε αυτούς τους συνδυασμούς πρέπει να αγαπήσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά και όχι να τα τρώμε κατ΄ανάγκη
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πάρα πολύ καλές πηγές καλίου
-σε επόμενο άρθρο περισσότερα για τη σχέση αλατιού και καλίου και τα τρόφιμα που τα περιέχουν-
Αφού λοιπόν ανακατέψουμε πολύ καλά τον χυμό μας -ο οποίος εκτός από κάλιο περιέχει:
# φυτικές ίνες
– αχλάδι 3,1 g
– μήλο 2,4 g
– μπανάνα  2,6 g
# βιταμίνες-υψηλή περιεκτικότητά σε βιταμίνη C, ισχυρότατη βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση της υπέρτασης
– αχλάδι 4,3 mg, 5%
– μήλο 4,6 mg, 6%
– μπανάνα 8,7 mg, 10%
– πορτοκάλι 53,2 mg, 64%
– λεμόνι 53 mg,  64% και
# ιχνοστοιχεία-
Τον σερβίρουμε και γευόμαστε τη γλύκα του και αφήνουμε το πεπτικό μας σύστημα να διαχειριστή τα πολύτιμα φυτοθρεπτικά συστατικά του!
Τον απολαμβάνουμε, ενώ ταυτόχρονα βρίσκουμε και λίγο χρόνο για να χαλαρώσουμε, διότι το καθημερινό άγχος μπορεί και αυτό να αυξήσει την αρτηριακή πίεση

πηγή

Related posts

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα εμποδίζουν την πιθανότητα για σοβαρή COVID-19COVID-19

alexpap

Say cheese: χαμογελάστε, το τυρί κάνει καλό

Οσο πιο νωρίς φάμε το δείπνο μας, κινδυνεύουμε λιγότερο

alexpap

15 τροφές για εσένα που θες να αδυνατίσεις

mysite

3 επιστημονικοί λόγοι για περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σας

Εξι μυστικά για μία αποτελεσματική δίαιτα

alexandros