Image default
Υγεία

Ένας σοβαρός λόγος υγείας για να κόψετε το κάπνισμα

Ακόμα ένας σοβαρός λόγος υγείας για να κόψετε το κάπνισμα

Είναι σίγουρο πως έχετε ακούσει και διαβάσει εκατοντάδες άρθρα για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος για το σύνολο της υγείας σας. Μια νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί άλλον έναν στους σημαντικούς λόγους που θα σας κάνουν να κόψετε το κάπνισμα, αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Αμερικανοί επιστήμονες  ανακοίνωσαν πως, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνάς τους, οι ενήλικοι καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο από έναν σοβαρό και δυνητικά θανατηφόρο τύπο αιμορραγικού εγκεφαλικού, του υποαραχνοειδούς.

Η υποαραχνοειδής αιμορραγία συμβαίνει όταν ένα αιμοφόρο αγγείο στην επιφάνεια του εγκεφάλου διαρρηγνύεται -συχνά λόγω ρήξης ανευρύσματος- και γεμίζει με αίμα τον χώρο ανάμεσα στο κρανίο και στον εγκέφαλο. Το εν λόγω εγκεφαλικό συμβαίνει συχνότερα σε μεσήλικες και έχει υψηλά ποσοστά επιπλοκών και θανάτου. Η μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες που καπνίζουν και για τους καπνιστές με υπέρταση.

Η δημοσίευση της έρευνας

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή νευρολογίας Γκουίντο Φαλκόνε της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γιέηλ του Κονέκτικατ ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 409.000 ανθρώπους, ηλικίας 40 έως 69 ετών, μεταξύ των οποίων 904 που είχαν υποστεί το συγκεκριμένο είδος εγκεφαλικού. Διαπιστώθηκε ότι όσοι κάπνιζαν έως 20 πακέτα τσιγάρα ετησίως είχαν 27% αυξημένο κίνδυνο, ενώ όσοι κάπνιζαν περισσότερα από 40 πακέτα τον χρόνο είχαν σχεδόν τριπλάσιο κίνδυνο σε σχέση με τους μη καπνιστές.

ΠΗΓΗ

Related posts

6 πράγματα που καλό θα ήταν να αποφύγετε πριν πάτε για ύπνο

mysite

Οι υδατάνθρακες μας παχαίνουν τελικά;

alexandros

Το κύριο συστατικό που είναι υπεύθυνο για τον διαβήτη

mysite

Αυτισμός: Τα συμπτώματα σε ένα παιδί που πρέπει να προσέχουν όλοι οι γονείς

alexpap

Επτά νοσήματα που αρρωσταίνουν την καρδιά

mysite

Ποιες ασθένειες μπορεί να προκαλέσει η βιταμίνη C

mysite