Image default
Υγεία

Ανησυχητική αύξηση του καρκίνου του παχέος εντέρου σε άτομα κάτω των 40

Αν και θεωρείται νόσος της τρίτης ηλικίας, ο καρκίνος του παχέος εντέρου χτυπά τις τελευταίες δυο δεκαετίες, όλο και πιο συχνά άτομα κάτω των 40 ετών.

Η προοδευτική και ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε νεότερες ηλικίες, προβληματίζει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, όπως φάνηκε στις ανακοινώσεις του Ετήσιου Συνεδρίου των Αμερικανών Χειρουργών Παχέος Εντέρου και Πρωκτού που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες.

Όπως αναφέρει ο χειρουργός Διαμαντής Θωμάς, «όλοι μας θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να κάνουμε τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, ενώ παράλληλα όποιο από τα παρακάτω συμπτώματα εμφανίζεται θα πρέπει άμεσα να μας οδηγεί στον εξειδικευμένο γιατρό-χειρουργό για καρκίνο του παχέος εντέρου».

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα στον καρκίνο του παχέος εντέρου, που πλήττει κάθε χρόνο περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι διαφορετικά και ποικίλλουν ανάλογα με το σημείο του εντέρου στο οποίο θα εμφανιστεί.

Συγκεκριμένα, προκαλεί όταν εμφανίζεται στο: ΑΝΙΟΝ-ΕΓΚΑΡΣΙΟ, αναιμία-πόνο στη δεξιά πλάγια κοιλία και 10% ψηλαφητή μάζα, στο ΚΑΤΙΟΝ-ΣΙΓΜΟΕΙΔΕΣ, βλεννοαιματηρές κενώσεις- απόφραξη – ψηλαφητή μάζα, και στο ΟΡΘΟ, αποβολή αίματος με τα κόπρανα – τεινεσμό – αίσθημα ατελούς αφοδεύσεως.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από το σύνολο των περιπτώσεων του καρκίνου του παχεος εντέρου, έχουμε, στο ορθό 35%, στο σιγμοειδές 26%, στο ανιόν22%, στο εγκάρσιο12% και στο κατιόν5%

real.gr

Related posts

Βιταμίνης Β12: Συμπτώματα ανεπάρκειας στο σώμα, και ποιές είναι οι καλύτερες τροφες με Β12

alexpap

Υγιείς συνήθειες για να ξεκινήσουμε τον καινούργιο χρόνο

alexpap

Παγκόσμια ημέρα μηνιγγίτιδας. Τι πρέπει να γνωρίζουμε

mysite

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ;

mysite

Ιδιαιτέρως επιζήμια για τα μάτια μας είναι η πολύωρη χρήση ηλεκτρικών μέσων

alexpap

Προσοχή με τις μπατονέτες: Πώς αλλιώς να καθαρίσετε τα αυτιά σας με ασφάλεια

alexpap