Image default
Υγεία

Απόσυρση βελγικών γλυκισμάτων από την γαλλική αγορά

Μπράουνις και μάφιν από πέντε διαφορετικές μάρκες φαίνεται ότι περιείχαν την ουσία φιπρολίνη

Την απόσυρση βελγικών τυποποιημένων γλυκισμάτων ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Γεωργίας της Γαλλίας στον απόηχο του διατροφικού σκανδάλου με τα επιμολυσμένα από φυτοφάρμακο αυγά.

Μπράουνις και μάφιν από πέντε διαφορετικές μάρκες φαίνεται ότι περιείχαν την ουσία φιπρολίνη, που ταξινομείται από τη Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ ως επικίνδυνο φυτοφάρμακο το οποίο έχει απαγορευτεί για χρήση σε ζώα.

Μέχρι στιγμής η φιπρολίνη έχει επιβεβαιωθεί σε τρόφιμα 17 ευρωπαϊκών χωρών, του Ηνωμένου Βασιλείου ακόμα και σε τρόφιμα στο Χονγκ Κονγκ.

Tην περασμένη εβδομάδα, το γαλλικό υπουργείο απομάκρυνε για τον ίδιο λόγο από τα ράφια 17 διαφορετικούς τύπους από βάφλες εισαγωγής από την Ολλανδία.

Η οργάνωση καταναλωτών Foodwatch επέκρινε τη γαλλική κυβέρνηση, λέγοντας ότι έπρεπε να έχει δημοσιοποιήσει τον κατάλογο και να ανακαλέσει τα προϊόντα νωρίτερα, καθώς οι καταναλωτές μπορεί να έχουν εν αγνοία τους στο σπίτι.

Το υπουργείο Γεωργίας απάντησε ότι η ανάκληση δεν είναι απαραίτητη επειδή το επίπεδο των φυτοφαρμάκων στα αυγά δεν παρουσιάζει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Πάνω από 250.000 μολυσμένα αυγά έχουν εισαχθεί στη Γαλλία από το Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες, όπου η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον δύο διευθυντές εταιρειών που είναι ύποπτοι ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο σκάνδαλο.

Από τις 20 Ιουλίου, εκατομμύρια αυγά έχουν καταστραφεί ή απομακρυνθεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: skai.gr

Related posts

Aπλές διατροφικές συμβουλές για να καταπολεμήσουμε την φλεγμονή, να προστατεύσουμε την καρδιά μας και να παραμείνουμε υγιείς

alexpap

Φυσικά διουρητικά, τρόφιμα και ποτά

alexpap

Eγκαυμα από τον ηλιο: Τι να κάνετε

mysite

Ετοιμάστε δυο αφροδισιακά ποτά

alexpap

Προσοχή! Δείτε από τι κινδυνεύετε αν έχετε συχνές ταχυπαλμίες…

vasilis.exnet

Το Ελληνικό βότανο που μας προστατεύει από θανατηφόρες ασθένειες

victoria.exnet