Image default
Υγεία

6 πράγματα που κάνουμε καθημερινά και χάνουμε Χρόνο Ζωής

  Υπάρχουν έξι καθημερινές συνήθειες που μπορούν να μας γεράσουν πριν την… ώρα μας. Ποιες είναι αυτές;

Διαβάστε τις αναλυτικά:

1) Kακή ποιότητα ύπνου: Ένας χορταστικός ύπνος θωρακίζει το σώμα μας, βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας. Αν δεν κοιμάσαι επαρκώς ή αργείς να κοιμηθείς, ο οργανισμός σου θα αρχίσει σταδιακά να μην λειτουργεί σωστά. Ο καλός ύπνος είναι παράμετρος για μια υγιή, παραγωγική, ευχάριστη ζωή. Στην αντίπερα όχθη, η κακή ποιότητα ύπνου αυξάνει το βάρος σου και τις πιθανότητες να αντιμετωπίσεις καρδιαγγειακά προβλήματα.

2) Καθιστική ζωή: Η αδράνεια και έλλειψη άσκησης μπορεί να είναι καταστροφική για το μυαλό, τα ζωτικά μας όργανα, τους πνεύμονες. Ο μεταβολισμός σου αρχίζει να αδρανοποιείται και εσύ νιώθει συνεχώς νωχελικότητα και όχι τόση καλή διάθεση. Το δέρμα δεν αναπνέει, τα κύτταρα δεν αναζωογονούνται.

3) Κακά λιπαρά: Ο οργανισμός χρειάζεται λιπαρά και είναι μια από τις κύριες ενεργειακές πηγές. Βοηθούν στην απορρόφηση ορισμένων βιταμινών και θρεπτικών ουσιών. Τα κακά λιπαρά όμως ενισχύουν την πιθανότητα να αναπτύξεις καρδιοπάθεια – αυξάνοντας 2 από τους κύριους παράγοντες κινδύνου, την χοληστερόλη LDL και τα τριγλυκερίδια. Μια διατροφή φτωχή σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία δεν σου δίνει ενέργεια και δεν αναδομεί τον οργανισμό σου. Αλάτι και ζάχαρη, οι μεγάλοι σου εχθροί.

4) Στρες: Υπάρχουν δύο μορφές άγχους: το δημιουργικό και το αρνητικό. Το δημιουργικό άγχος σου δίνει κίνητρα, σε κάνει παραγωγική, ανεβάζει την αδρεναλίνη σου. Το στρες από την άλλη, είναι μια από τις κύριες αιτίες πονοκεφάλου και φέρνει πρόωρο γήρας στην επιδερμίδα σου.

5) Δεν πίνεις αρκετό νερό: Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας σε κάνουν να παραλείπεις το φάρμακο του οργανισμού σου, το νερό. Το νερό ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σου. Βοηθά στην απώλεια βάρους και ενυδατώνει την επιδερμίδα σου χαριζόντάς της λάμψη. Αν λοιπόν αυτό δεν υπάρχει στην καθημερινότητά σου επαρκώς, έρχονται αντίθετα αποτελέσματα.

6) Εθισμός: Εθισμός στο τσιγάρο, στο αλκοόλ, στα φάρμακα. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Chemical Research in Toxicology, το τσιγάρο χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να προκαλέσει κακό στο DNA σου. Τα άτομα που πίνουν αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες θνησιμότητας σε σύγκριση με εκείνα που δεν πίνουν.

iatroi.gr

Related posts

Κορωνοϊος: Πώς να βελτιώσετε τον αερισμό στα σπίτια σας;

alexpap

Η λίστα με τα πιο επικύνδινα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

adrianos.exnet

Απόσυρση βελγικών γλυκισμάτων από την γαλλική αγορά

mysite

12 τροφές που επιταχύνουν την καύση λίπους με φυσικό τρόπο

alexpap

Το φυτό που απομακρύνει τον καρκίνο

mysite

Λωτός : Όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύ θρεπτικό φρούτο

adrianos.exnet