Image default
Διατροφή

Δείτε ποιο κίνδυνο μειώνει το light γιαούρτι

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά: Η συμβολή της κατάλληλης διατροφής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών και παθήσεων είναι καθοριστικής σημασίας.

Αυτό ισχύει, σύμφωνα με τους ειδικούς και για το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Επιστήμονες παρακολούθησαν επί 15 χρόνια την πορεία της υγείας περισσότερων από 2.000 εθελοντών, διαπιστώνοντας πως ένα κεσεδάκι λάιτ γιαούρτι τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μέρες έχει ένα μεγάλο όφελος.

Όπως αναφέρει το baby.gr πιο συγκεκριμένα μείωνε τον κίνδυνο υπέρτασης κατά 31%. Η μείωση αυτή παρέμεινε η ίδια, ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την πίεση, όπως η γενικότερη διατροφή, το κάπνισμα και η φυσική δραστηριότητα.

Το γιαούρτι αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου και πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το ασβέστιο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μόνο των λίγων λιπαρών γιαούρτι δρα προστατευτικά στην πίεση, καθώς το πλήρες περιέχει πολλά κορεσμένα λίπη, τα οποία είναι επιζήμια για την καρδιαγγειακή υγεία.

tilegrafima.gr

Related posts

Αυγά: τι ακριβώς ισχύει τελικά με την χοληστερίνη;

alexpap

Υγιεινή διατροφή: Να καταναλώνουμε ή όχι κατεψυγμένα λαχανικά;

alexpap

Κινόα – Το μυστικό της μακροζωίας;

mysite

Οι τέσσερις κορυφαίες αντιφλεγμονώδεις τροφές

mysite

Οι δέκα καλύτερες τροφές φυτικής προέλευσης για να πάρετε πρωτεΐνη

alexpap

Τι πρέπει να αποκλείσετε από τη διατροφή των παιδιών σας και γιατί