Image default
Υγεία

Δύο σούπερ τρόφιμα που ωφελούν το έντερο και μειώνουν το φούσκωμα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από ζύμωση έχουν βέβαια αυτή την χαρακτηριστική υπόξινη γεύση, που είτε την λατρεύεις είτε την μισείς, αυτό όμως που κανείς δεν αρνείται είναι ότι τα βακτήρια που περιέχουν είναι έως και θεραπευτικά!

Αν και οι γιατροί τονίζουν ότι κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται με τυχόν συμπτώματα και ενοχλήσεις από την κοιλιά – καθώς μπορεί να υποκρύπτονται πλήθος παθολογικών προβλημάτων – εντούτοις είναι γεγονός ότι ο πόνος και το φούσκωμα στην κοιλιά αποτελούν τα κύρια συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου.

Το ξινόγαλο καθώς και το παραδοσιακό γιαούρτι με πέτσα έχει φανεί ότι συμβάλλουν στην καταπολέμηση των πεπτικών ενοχλήσεων και στη μείωση του τυμπανισμού και του ενοχλητικού φουσκώματος. Η δράση τους αυτή αποδίδεται στον γαλακτοβάκιλο, ένα βακτηρίδιο που μειώνει τις ζυμώσεις που γίνονται στο έντερο και προκαλούν αέρια.

Το ξινόγαλο είναι ιδανική επιλογή για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με το στομάχι ή το έντερό τους και δε μπορούν να πιούν γάλα εξαιτίας της δυσανεξίας στη λακτόζη. Επίσης τα προβιοτικά που περιέχει το ξινόγαλα βοηθούν στην αυξημένη απορρόφηση του ασβεστίου από το λεπτό έντερο.

Όσο για το γιαούρτι η ιδανική επιλογή είναι αυτό που γνωρίζουμε ως πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι με τη χαρακτηριστική δαντελωτή πέτσα κάτω από την οποία κρύβεται ένα γιαούρτι υδαρές, λιγότερο ομογενοποιημένο από τα στραγγιστά, με έτνονη μυρωδιά έντονη και ξινή γεύση.

Βέβαια κανένα τρόφιμο δεν υπόσχεται θαύματα. Εάν λοιπόν έχετε σοβαρές ενοχλήσεις μην αρκεστείτε στο γιαούρτι ή το ξινόγαλο. Καλό είναι να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

ygeiamou.gr

Related posts

Το μπαχαρικό που ανακουφίζει τον πόνο στα γόνατα

alexpap

Η στέβια κάνει καλό στους διαβητικούς

mysite

Κορονοϊός: η ασπιρίνη μπορεί να έχει προστατευτικά αποτελέσματα

alexpap

Οι ελιές με το λευκό στεφάνι

mysite

Το ελληνικό μυρωδικό που μας προστατεύει από τον καρκίνο

mysite

Τα φύλλα της ελιάς κάνουν θαύματα

mysite