Image default
Υγεία

Επικίνδυνη για την υγεία και η ατμοσφαιρική ρύπανση στους εσωτερικούς χώρους

Λαμβάνοντας υπόψη τις επικίνδυνες επιπτώσεις της εσωτερικής ρύπανσης στην ανθρώπινη υγεία, σε πρόσφατη έρευνα, ερευνητές καλούν σε πολιτικές που θα εξασφαλίζουν πιο στενή παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα.

Δεν βλάπτει μόνο η εξωτερική ρύπανση την υγεία. Η ρύπανση των εσωτερικών χώρων είναι επίσης πραγματική και επικίνδυνη, καθώς ο αέρας σε αυτούς έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση ρυπογόνων σε σχέση με τον εξωτερικό αέρα.
Λαμβάνοντας υπόψη τις επικίνδυνες επιπτώσεις της εσωτερικής ρύπανσης στην ανθρώπινη υγεία, σε πρόσφατη έρευνα, ερευνητές καλούν σε πολιτικές που θα εξασφαλίζουν πιο στενή παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα.
Ερευνητές από την Ευρώπη και την Αυστραλία, με επικεφαλής το University of Surrey, αξιολόγησαν τις βλαβερές επιπτώσεις της ρύπανσης των εσωτερικών χώρων ώστε να γίνουν συστάσεις.
Ο Dr Prashant Kumar, δήλωσε ότι όταν κάποιος σκέφτεται τον όρο ατμοσφαιρική ρύπανση τείνει να σκέφτεται τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων ή τον γκρίζο καπνό των εργοστασίων. Ωστόσο, υπάρχουν πηγές ρύπανσης που έχουν αρνητική επίδραση στην ποιότητα του αέρα, πολλές εκ των οποίων βρίσκονται μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο.
Το 2012 η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέθηκε με 4,3 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως σε σύγκριση με 3,7 εκατομμύρια της εξωτερικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Οι κάτοικοι των πόλεων συνήθως περνούν το 90% του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους, κάτι που έχει συνδεθεί με το Sick Building Syndrome, το οποίο σχετίζεται με το ότι εμφανίζουν επιπτώσεις στην υγεία λόγω της εισπνοής εσωτερικού αέρα.
Ο Dr Kumar πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο ένας άνθρωπος να παρακολουθεί αποτελεσματικά την ατμοσφαιρική ρύπανση για να κατανοηθεί καλύτερα πότε και πού τα επίπεδα είναι στο χειρότερο σημείο και να προσφέρει λύσεις που θα κάνουν πιο υγιεινό τον αέρα.
Ισχυρίζεται ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται μικροί, χαμηλής ενέργειας αισθητήρες παρακολούθησης για τη συλλογή στοιχείων σε πραγματικό χρόνο,
με στόχο την ενημέρωση των οικογενειών ή των εργαζομένων όταν τα επίπεδα των ρυπογόνων είναι πολύ υψηλά.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science of the Total Environment. (iatronet.gr)

Related posts

Μήπως ο μεταβολισμός σας έχει αργό ρυθμό; ποιοί είναι οι παράγοντες που καθορίζουν αυτό τον ρυθμό

alexpap

Προσοχή! Δείτε από τι κινδυνεύετε αν έχετε συχνές ταχυπαλμίες…

vasilis.exnet

Νέα σημαντική ανακάλυψη για την καταπολέμηση του AIDS

adrianos.exnet

Οι πολλές πατάτες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο υπέρτασης

mysite

ο τζίντζερ καταπολεμά τη ναυτία της εγκυμοσύνης

mysite

Πώς η κατανάλωση σκόρδου βοηθάει εσένα και τους γύρω σου να μην κολλήσετε κορονοϊό

alexandros