Image default
Υγεία

Καινούργια χρήση του καφέ

Μην το πιείτε ΑΛΛΑ… Θα χειροκροτήσετε μόλις χρησιμοποιήσετε ΕΤΣΙ τον ΚΑΦΕ…

Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε το πρωί όταν ξυπνάμε είναι ο καφές! Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα σε όλο τον κόσμο και δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν απολαμβάνει ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ το πρωί. Είναι νόστιμος, χαρίζει ενέργεια και είναι απλά ακαταμάχητος. Υπάρχουν όμως και πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον καφέ.

Για παράδειγμα, ξέρατε ότι οι κόκκοι καφέ είναι χρήσιμοι στο σπίτι αλλά και στην καθημερινή σας περιποίηση; Ναι, το κατακάθι του καφέ που πολλές φορές πετάμε γιατί θεωρούμε άχρηστο μπορεί να μας σώσει σε πολλές περιπτώσεις. Δείτε 13 τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε:

1. Κυτταρίτιδα
Οι κόκκοι καφέ είναι εξαιρετική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας. Σχεδόν κάθε κρέμα κατά της κυτταρίτιδας περιέχει καφεΐνη. Αναρωτιέστε πώς δεν το είχατε σκεφτεί πιο πριν; Ανακατέψτε κόκκους καφέ και λάδι και θα έχετε την πιο αποτελεσματική και 100% φυσική κρέμα κατά της κυτταρίτιδας.

2. Σαπούνι
Αν σας έχει τελειώσει το σαπούνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ. Θα καθαρίσει τα χέρια σας τέλεια. Ο καφές έχει συσφιγκτικές και απολεπιστικές ιδιότητες που κάνουν θαύματα για το δέρμα. Δοκιμάστε το και μόνοι σας.

3. Μαλλιά
Ο καφές μπορεί να δώσει στα μαλλιά σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζονται όπως καμιά άλλη μάσκα. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός με τα σκούρα μαλλιά, κάνοντας τα λαμπερά.

4. Σακούλες κάτω από τα μάτια
Ανακατέψτε μερικούς κόκκους καφέ και λίγο ελαιόλαδο και απλώστε το κάτω από τα μάτια σας. Ο καφές είναι πολύ αποτελεσματικός κατά των σακούλων κάτω από τα μάτια και των μαύρων κύκλων. Θα κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει φρέσκο και λαμπερό.

5. Στο ψυγείο
Αν το ψυγείο σας μυρίζει άσχημα, μπορεί να σας βοηθήσει ο καφές. Ο καφές εξουδετερώνει τις οσμές και μπορεί να διώξει την άσχημη μυρωδιά από τα φαγητά. Απλά βάλτε ένα φλιτζάνι με κόκκους καφέ στο ψυγείο και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

6. Σκουριά της σχάρας
Σε όλους αρέσει να ψήνουν αλλά κανένας δεν θέλει να καθαρίζει την σχάρα μετά. Ο καφές όμως μπορεί να σας βοηθήσει κι εδώ. Βάλτε μερικούς κόκκους καφέ σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε την σχάρα σας με αυτό. Ξεπλύντε με ζεστό νερό και είστε έτοιμοι.

7. Λειαντικό
Ο καφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καθαριστικό χωρίς χημικά. Οι κόκκοι του λειτουργούν σαν απορρυπαντικό για κατσαρόλες, τηγάνια και επιφάνειες. Επιπλέον, μπορείτε να εξοικονομήσετε και χρήματα με αυτόν τον τρόπο.

8. Κατά των μυρμηγκιών
Ο καφές είναι πολύ αποτελεσματικός κατά των μυρμηγκιών. Η δυνατή του μυρωδιά μπερδεύει τα μυρμήγκια και δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω.

9. Κατά των ψύλλων
Όπως και με τα μυρμήγκια, ο καφές είναι αποτελεσματικός και κατά των ψύλλων. Απλά τρίψτε λίγους υγρούς κόκκους καφέ στο τρίχωμα του σκύλου σας, κάνοντας απαλό μασάζ. Οι ψύλλοι θα εξαφανιστούν και το κατοικίδιο σας θα μυρίζει απίθανα.

10. Κατά των σφηκών
Βάλτε λίγο στεγνό καφέ σε ένα πυρίμαχο βάζο και βάλτε φωτιά με ένα σπίρτο. Ο ατμός και η συμπύκνωση θα σας βοηθήσουν να διώξετε τις σφήκες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν αντέχουν την μυρωδιά του καφέ.

11. Κατά των σαλιγκαριών
Αν έχετε πρόβλημα με τα σαλιγκάρια στην αυλή σας, απλά ρίξτε καφέ στο χώμα. Μισούν την μυρωδιά του κι έτσι θα εξαφανιστούν στο λεπτό.

12. Γάτες
Αν σας ενοχλούν οι αδέσποτες γάτες της γειτονιάς σας, απλά ρίξτε καφέ γύρω από το σπίτι σας. Αυτό θα δημιουργήσει ένα αόρατο εμπόδιο και θα τις κρατήσει μακριά από το σπίτι σας.

13. Λίπασμα
Ο καφές περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως άζωτο, κάλιο και φώσφορο, επομένως είναι ιδανικός για λίπασμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο καφέ στο χώμα

πήγη:voicenews.gr

Related posts

Επιστήμονες ανακάλυψαν νέα ομάδα ιών

mysite

Τι είναι ο εθισμός στο φαγητό και ποιες είναι οι πιο εθιστικές τροφές

mysite

8 εμπόδια που δε σε αφήνουν να αδυνατίσεις

mysite

Τρία βότανα που εξουδετερώνουν τον νέο κορωνοϊό και μπορεί να επισπεύδουν την ανάρρωση

alexpap

Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε κανονικά;

alexandros

Πώς θα αποφύγετε την οστεοπόρωση με καλή διατροφή

alexpap