Image default
Υγεία

Καλύτερη η αντιμετώπιση του καρκίνου από παντρεμένους

Οι πάσχοντες από καρκίνο που είναι παντρεμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους εργένηδες να νικήσουν τη νόσο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, τα ποσοστά θανάτου είναι υψηλότερα στους εργένηδες,με τη διαφορά να είναι ιδιαιτέρως εμφανής στους άνδρες, σύμφωνα με την ανάλυση στοιχείων από σχεδόν 800.000 άνδρες και γυναίκες.

Αν και η διαφορά αυτή μπορεί εν μέρει να οφείλεται στο ότι οι παντρεμένοι συχνά έχουν καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο (UCSD) πιστεύουν ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της οφείλεται στην βελτιωμένη κοινωνική στήριξη που έχουν.

Η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μαρία Ελένα Μαρτίνεζ, καθηγήτρια Έρευνας του Καρκίνου στο UCSD, δήλωσε ότι «οι ογκολόγοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως η αύξηση της θνησιμότητας αποτελεί αληθινή έκβαση μεταξύ των ανύπανδρων ασθενών».

Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν εκείνα προγενέστερων μελετών, που έχουν συσχετίσει τον γάμο με ευνοϊκές εκβάσεις για την υγεία.

Όπως εξηγούν η δρ Μαρτίνεζ και οι συνεργάτες της στην επιθεώρηση «Cancer», ανέλυσαν στοιχεία από 393.470 άνδρες και 389.697 γυναίκες οι οποίες την περίοδο 2000-2009 διαγνώσθηκαν με μία από τις δέκα συνηθέστερες μορφές καρκίνου στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους ασθενείς έως το τέλος του 2012.

Αφού εξέτασαν όλους τους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την έκβασή τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η θνησιμότητα ήταν αυξημένη έως και 24% στους ανύπανδρους άνδρες και έως 17% στις ανύπανδρες γυναίκες.

Η δρ Μαρτίνεζ εκτιμά ότι, επειδή αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι ουδέποτε παντρεύονται, θα πρέπει να διεξαχθούν νέες μελέτες για να διερευνηθεί γιατί είναι προστατευτικός ο γάμος.

Related posts

Η ύπαρξη φυτών στο σπίτι έχει πολύ θετική επίδραση στην ψυχολογία των ανθρώπων στη διάρκεια του lockdown λόγω της πανδημίας

alexpap

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βότανα του κόσμου

mysite

Οι επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου για την καρδιά

mysite

30 παιδιά στην εντατική με Ιλαρά

mysite

Τρεις βιταμίνες συνδέονται με λιγότερα κρυολογήματα και πνευμονικές διαταραχές

alexpap

Ποιες τροφές μπορούν να μας γλιτώσουν από την άνοια

alexandros