Image default
Διατροφή

Ξεπεράστε την επιθυμία για σοκολάτα

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που βρίσκουν εξαιρετικά δύσκολο να ξεπεράσουν την ακατανίκητη επιθυμία να γευτούν ένα κομμάτι λαχταριστής σοκολάτας. Και ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει γι’ αυτό;

Eίναι τόσο υπέροχο ένα κομμάτι σοκολάτας που δεν μπορεί κανείς εύκολα να αντισταθεί στον πειρασμό να το… καταβροχθίσει.

Επειδή, όμως, δεν έχουν όλοι τα… περιθώρια, από άποψη υγείας ή βάρους να το κάνουν, διαβάστε παρακάτω κάποιους εύκολους τρόπους και τρικ για να ελέγξετε τους πόθους σας:

Πίνετε άφθονο νερό. Ενα από τα σημαντικότερα ζητήματα που προκαλούν τον πόθο για σοκολάτα είναι η αφυδάτωση. Αν πίνετε άφθονο νερό θα αποφύγετε την έντονη επιθυμία για σοκολάτα. Οταν το σώμα χρειάζεται νερό, μπορείτε να το παρερμηνεύσετε και να πιστέψετε ότι πεινάτε, με αποτέλεσμα να αρχίσετε να τρώτε. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα έχετε λαχτάρα για φαγητό, πιείτε ένα ποτήρι νερό.

Συμπεριλάβετε στην διατροφή σας μαγνήσιο. Η λαχτάρα για σοκολάτα μπορεί να είναι ένας δείκτης ανεπάρκειας μαγνησίου στο σώμα σας. Συμπεριλαμβάνοντας πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, ψάρια, δημητριακά ολικής αλέσεως και γαλακτοκομικά προϊόντα στην καθημερινή διατροφή σας, μπορείτε να εξισορροπήσετε τα επίπεδα μαγνησίου στο σώμα σας.

Μην παραλείπετε γεύματα. Τα μεγάλα κενά ανάμεσα στα γεύματα ή η παράλειψη γευμάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιθυμία για σοκολάτα. Περνώντας μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς τροφή, μπορεί να διαταράξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γεγονός που οδηγεί σε επιθυμία για ζάχαρη. Ετσι, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή για να αποφύγετε την επιθυμία για σοκολάτα.

Ασκηθείτε. Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε έντονη επιθυμία για σοκολάτα. Συμπεριλάβετε τουλάχιστον 30 λεπτά έντονης σωματικής δραστηριότητας στο καθημερινό σας πρόγραμμα για να κρατήσετε μακριά την ανάγκη να καταναλώσετε σοκολάτα. Η άσκηση βοηθά στην εξισορρόπηση του οργανισμού σε ορμονικό επίπεδο, απελευθερώνοντας τις ενδορφίνες που είναι γνωστές ως «ορμόνες της χαράς». Παράλληλα, με την άσκηση μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα και τα επίπεδα του άγχους.

Αντικαταστήστε τις σοκολάτες γάλακτος με τη μαύρη σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα είναι υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά και έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συγκριτικά με τη σοκολάτα γάλακτος. Αν θέλετε να ελέγχετε τον πόθο σας για σοκολάτα και δεν σας είναι εύκολο, τότε προτιμήστε να φάτε μαύρη σοκολάτα. Καλό θα είναι, όμως, ακόμα κι αυτό να γίνεται με μέτρο, καθώς οι περισσότερες σοκολάτες περιέχουν θερμίδες και λίπος.

Την επόμενη φορά που θα επιθυμήσετε μια σοκολάτα, φέρτε στο μυαλό σας όλα τα παραπάνω.
πηγή

Related posts

Πόσες θερμίδες έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα?

mysite

Πατατάκια: 6 λογοι για να μην τρωτε

alexpap

3 πράγματα που δεν ξέρετε για τη μαύρη σοκολάτα

alexandros

Οι τροφές που μας δίνουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε

victoria.exnet

Τι να τρώνε οί άντρες για να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη

alexpap

Δείτε ποιο κίνδυνο μειώνει το light γιαούρτι

mysite