Image default
Ομορφιά

Οι αισθητικές παρεμβάσεις και η φροντίδα για τα δόντια

Τα δόντια είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέχει κανείς πάνω μας και ένα από αυτά που μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή αλλά και στην ψυχοσωματική υγεία.

Τη σημασία του τέλειου χαμόγελου γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι διάσημοι που επενδύουν πολλά στην απόκτηση και τη διατήρησή του. Ευτυχώς, η πρόοδος στην οδοντιατρική είναι τέτοια ώστε όλοι μας μπορούμε να κάνουμε το ίδιο, δίχως να ξοδεύουμε μία περιουσία.

Η δρ Δέσποινα Κωστομοίρη, χειρουργός-οδοντίατρος ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική και διευθύντρια της Πρότυπης Οδοντιατρικής Κλινικής Athens Life Smile, εξηγεί ποιες συνήθειες και αισθητικές παρεμβάσεις μπορούν πραγματικά να κάνουν lifting στο χαμόγελό σας.

1. Σωστή περιποίηση. Συνίσταται σε τακτικό καθαρισμό στο οδοντιατρείο που αφαιρούνται εκτός από την πέτρακαι χρωστικές που συσσωρεύονται στα δόντια και σε καθημερινό βούρτσισμα και καθαρισμό με οδοντικό νήμα. Αν έχετε δόντια χωρίς θεραπευτικά προβλήματα, ο καθαρισμός στο οδοντιατρείο πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες. Αν έχετε θεραπευτικά προβλήματα, η συχνότητα των επισκέψεων καθορίζεται από τον οδοντίατρό σας.

Ο εξαμηνιαίος καθαρισμός και το καθημερινό βούρτσισμα αποτελούν προϋπόθεση για την πρόληψη της ουλίτιδας, η οποία είναι φλεγμονή των ούλων με αιμορραγία (στη διάρκεια του βουρτσίσματος ή αυτόματα). Η παραμελημένη ουλίτιδα έχει ως συνέπεια την ανάπτυξη περιοδοντίτιδας, η οποία προκαλεί αιμορραγία αλλά και απώλεια οστού και πιθανή μετακίνηση των δοντιών.

Στον εξαμηνιαίο επανέλεγχο γίνεται ταυτόχρονα διάγνωση τυχόν θεραπευτικών προβλημάτων, τα οποία πρέπει να αποκαθίστανται άμεσα για την υγεία του στόματος και την διατήρηση ενός ωραίου χαμόγελου.

2.Oυλοπλαστική Ούλα που ενοχλούν στο χαμόγελο; Ειδικές παρεμβάσεις από εξειδικευμένους οδοντιάτρους τους περιοδοντολόγους έρχονται και παρεμβαίνουν διορθώνοντας την γραμμή των ούλων και αποδίδοντας μία τέλεια πλαστική παρέμβαση για να διορθωθεί η αισθητική του χαμόγελού σας.

3. Λεύκανση με laser και μασελάκια για δισχρωμικά δόντια και αναβάθμιση του χρώματος. Βεβαίως εδώ δεν έχουμε μόνιμο και σταθερό αποτέλεσμα.

4. Όψεις ρητίνης σε 1 ραντεβού με χαμηλότερο κόστος όχι μόνο για μόνιμο αποτέλεσμα αλλαγής χρώματος αλλά και για θεραπευτικούς λόγους.

Είναι άμεσες εφαρμογές από τον ειδικευμένο οδοντίατρο σε δόντια αραιά, σε δόντια μικρά για να τα μεγαλώσουμε, σε δίχρωμα ή απονευρωμένα πρόσθια δόντια για να τα επαναφέρουμε στο αρχικό τους χρώμα, σε δόντια με πολλά σφραγίσματα, σε αλλαγή χρώματος των δοντιών, σε στραβά δόντια όταν έχουμε αποκλείσει την κατεξοχήν ενδεικνυόμενη θεραπεία τα σιδεράκια, σε διόρθωση σύγκλεισης, όταν δεν έχειαποτέλεσμα η λεύκανση,για μετατροπή νεογιλών δοντιών με σταθερή στήριξη σε μόνιμα .

5. Όψεις πορσελάνης σε περισσότερα από 1 ραντεβού με υψηλότερο κόστος λόγω παρεμβολής τεχνίτη και σε ανάλογες περιπτώσεις όπως με τις όψεις ρητίνης. Κι εδώ απαιτείται εξειδίκευση από τον οδοντίατρο και άριστο εργαστήριο.

6. Ολοκεραμικές αποκαταστάσεις στεφάνες ή γέφυρες. Είναι εργασίες που δεν έχουν καθόλου μέταλλο εσωτερικά. Αποκαθιστούν απώλειες δοντιών από εξαγωγές ή ελλείψεις, απονευρωμένα οπίσθια δόντια . Έχουν καλύτερη αισθητική απόδοση σε σχέση με τις παλαιότερες μεταλλοκεραμικές αποκαταστάσεις. Από το 1ο ραντεβού με μεταβατικές εργασίες έχετε την τελική εικόνα του στόματός σας.

7. Εμφυτεύματα σε ελλείψεις δοντιών που μπορούν να αποκατασταθούνσε ένα ραντεβού (άμεση φόρτιση) εφόσον το ιατρικό ιστορικό και η οδοντιατρική μελέτη του περιστατικού το επιτρέπει.

Να ξεχάσουμε τον μύθο της αποτυχίας των εμφυτευμάτων μετά την τοποθέτηση , και των κλινικών συμπτωμάτων, όπως έντονου πόνου και πρηξιμάτων . Η προσεκτική αξιολόγηση του περιστατικού και η σοβαρή διαχείριση του ασθενούς με την έννοια και του ιατρικού ιστορικού αλλά και της τοποθέτησης, μειώνει στο ελάχιστο και εκμηδενίζει την περίπτωση της αποτυχίας, του πόνου και του πρηξίματος. Από τα πρώταραντεβού με μεταβατικές εργασίες μπορείτε επίσης να έχετε την τελική εικόνα του στόματός σας.

Τα αποτελέσματα δε των ανθρώπων που αποκαθιστούν την οδοντοστοιχία τους με εμφυτεύματα είναι εκπληκτικό. Ιδιαίτερα όταν η μελέτη αφορά όχι μόνον θεραπευτική αποκατάσταση των δοντιών αλλά ταυτόχρονα και την αισθητική αποκατάσταση

8. Μαύρα σφραγίσματα (αμαλγάματα). Η εξέλιξη της οδοντιατρικής επιστήμης από τα αμαλγάματα «μαύρα»σφραγίσματα, στα λευκά σύνθετες ρητίνες τα τελευταία 20 χρόνια, έδωσε την δυνατότητα ακόμη και σε κακοσυντηρημένα στόματα με πολλά τερηδονισμένα δόντια και σφραγίσματα, να μπορούμε να αποδώσουμε ένα τέλεια θεραπευτικό αποτέλεσμα με μακροχρόνια αποτελέσματα, ταυτόχρονα με την άριστη αισθητική του στόματος, χωρίς να διακρίνονται τα σφραγίσματα μιας και υπάρχουν επιλογές χρώματος ρητινών που να προσομοιάζουν στο αποτέλεσμα στο φυσικό μας δόντι πριν τερηδονιστεί.

9.Ορθοδοντική. Ακόμη και στην ορθοδοντική επιστήμη έχουν γίνει αισθητικές παρεμβάσεις έτσι ώστε η εφαρμογή της ορθοδοντικής να επιτρέπεται και στους ενήλικες με λευκά «σιδεράκια» ή διαφανείς ειδικούς ορθοδοντικής νάρθηκες, έτσι ώστε να συνδυάζεται άριστα η θεραπευτική αποκατάσταση του στόματος με την αισθητική χωρίς να παρεμβαίνει στην ψυχολογία του ανθρώπου η αποκατάσταση.

Ακόμη και αν θέλετε να διορθώσετε τα στραβά σας δόντια χωρίς σιδεράκια υπάρχει η δυνατότητα (σε πολλές περιπτώσεις) με lifting δοντιών σε 1 ραντεβού με μόνιμο αποτέλεσμα.

10. Διατροφικές συνήθειες με τσάι, καφέ, κάπνισμα επίσης επηρεάζουν αρνητικά το χαμόγελο διότι δημιουργούν χρωστικές στα δόντια και επιπλέον αλλάζουν αισθητά τα λευκά δόντια, σε σκουρόχρωμα. Ελλιπής λήψη σιδήρου και βιταμίνης Cκαι B, υπερβολικό κάπνισμα, μπορεί να αιτιολογείται για έντονες φλεγμονές των ούλων (ουλίτιδες), κακοσμία και φλεγμονώδεις καταστάσεις στην στοματική κοιλότητα. Τροφές πλούσιες σε σάκχαρο αποτελούν σίγουρα αιτιολογικό παράγοντα για τερηδόνες.

11. Αποφυγή του καπνίσματος. Το κάπνισμα επίσης δημιουργεί χρωστικές στα δόντια και αλλάζουν αισθητά το χρώμα τους, ενώ ενοχοποιείται για φλεγμονές των ούλων (ουλίτιδα), κακοσμία του στόματος και φλεγμονώδεις καταστάσεις στη στοματική κοιλότητα.

 

 

ygeia.tanea.gr

Related posts

Επτά σούπερ τροφές για την καρδιά

mysite

Τα συστατικά που χρειάζεσαι στη διατροφή σου για υγιή μαλλιά

mysite

Τα 5 ποτά που επηρεάζουν την υγεία του δέρματος

mysite

Η καλύτερη μάσκα προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες

xrysiroi.exnet

8 σπιτικές θεραπείες για την ακμή (Λεμόνι, σκόρδο, κανέλα & άλλες τροφές για να διώξεις φυσικά τα σπυράκια!)

mysite

Τον βρήκαμε και θα σε σώσει: Αυτός είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να φύγει η κυτταρίτιδα! (VIDEO)

mysite