Image default
Διατροφή

Ο απίστευτος τρόπος που κόβει την πείνα, αλλά ανεβάζει τη λίμπιντο

Ο απίστευτος τρόπος που κόβει την πείνα, αλλά ανεβάζει τη λίμπιντο



Μειώστε το αίσθημα της πείνας πριν αρχίσετε το γεύμα σας ενεργοποιώντας την έκκριση ωκυτοκίνης της «ορμόνης της αγάπης» – Δείτε με ποιον τρόπο

Πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις αναφέρονται στη σχέση ανάμεσα στη χρήση ενός ρινικού εκνεφώματος που περιέχει ωκυτοκίνη και στην έντονη μείωση του αισθήματος της πείνας.

Η ωκυτοκίνη είναι μία ορμόνη που παράγεται στον εγκέφαλο μετά από διέγερση των νευρώνων μιας συγκεκριμένης ζώνης που ονομάζεται υποθάλαμος. Η ορμόνη στη συνέχεια αποθηκεύεται στην υπόφυση. Από τους εκατοντάδες χιλιάδες νευρώνες που υπάρχουν στον εγκέφαλο, μόνο τριάντα έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ωκυτοκίνη. Είναι γνωστή για τις πολλαπλές δράσεις κατά τη διάρκεια του τοκετού ευνοεί τις μητρικές συσπάσεις που βοηθούν στην έξοδο του νεογνού. Κατά τον θηλασμό συμβάλλει στην έκκριση του μητρικού γάλακτος. Στους άνδρες, βοηθά στη δημιουργία σπέρματος. Σε ψυχολογικό επίπεδο, θεωρείται η ορμόνη της αγάπης.

Για την παραγωγή ωκυτοκίνης βοηθούν ιδιαίτερα οι σεξουαλικές επαφές ή ο αυνανισμός. Τα χάδια είναι εξίσου αποτελεσματικά. Είναι εντυπωσιακό το πώς κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, η ωκυτοκίνη απελευθερώνεται με τρομερή ταχύτητα – σαν να πατιέται κάποιο κουμπί!- φέρνοντας άμεσα τα ευεργετικά της αποτελέσματα.

Η αγκαλιά που κόβει την όρεξη

Είναι ωστόσο δύσκολο να έχει κανείς σεξουαλική επαφή  ή να αυνανίζεται πριν από κάθε γεύμα ώστε να επωφεληθεί από το γεγονός ότι η έκκριση ωκυτοκίνης κόβει την όρεξη. Η περίφημη «αγκαλιά» των Αμερικανών μοιάζει να είναι μια λύση αρκετά πιο εφικτή.

Τα οφέλη της αγκαλιάς

Για να ενεργοποιηθεί η έκκριση ωκυτοκίνης με φυσικό τρόπο και να ωφεληθείτε από τη δράση της, μειώνοντας το αίσθημα της πείνας, πριν αρχίσετε το γεύμα σας, κάντε μια σφιχτή αγκαλιά διάρκειας είκοσι περίπου δευτερολέπτων με πρόσωπο που πρόκειται να γευματίσει μαζί σας. Τα είκοσι αυτά δευτερόλεπτα είναι η ιδανική διάρκεια για να πάρετε την απαραίτητη «δόση». Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα. Η ωκυτοκίνη που απελευθερώνεται λόγω του εναγκαλισμού μειώνει αυτομάτως το στρες και ταυτόχρονα ρυθμίζει την όρεξη.

ΠΗΓΗ

Related posts

Καταναλώστε αυτές τις τροφές ώστε να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση.

vasilis.exnet

Οι 13 πιο εθιστικές ανθυγιεινές τροφές

mysite

Δείτε ποια θερμοκρασία κατανάλωσης φαγητού «σώζει» το βάρος σας

alexpap

Τα τρία καθημερινά λάθη που μας παχαίνουν

alexpap

Η μεσογειακή διατροφή «σώζει» την καρδιά μας

Η ιδανική διατροφή εκτός σπιτιού το καλοκαίρι