Image default
Ναρκωτικά

Ο Καναδάς νομιμοποιεί τη χρήση της μαριχουάνας

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό το είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική του εκστρατεία

Στη λίστα με τις χώρες που αποποινικοποίησαν τη χρήση της μαριχουάνας αναμένεται να μπει ο Καναδάς μέσα στην επόμενη χρονιά, όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

Στην επιβεβαίωση της παραπάνω είδησης προχώρησε η υπουργός Υγείας της χώρας, Τζέιν Φιλιπό, διευκρινίζοντας ότι η χρήση θα επιτρέπεται από την άνοιξη του 2017.

Η Καναδή υπουργός μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σχετικά με την παγκόσμια πολιτική απέναντι στα ναρκωτικά, τόνισε πως η χώρα της θα φροντίσει να κρατήσει την μαριχουάνα μακριά από τα παιδιά, ενώ θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην μπορεί να επωφεληθεί κανείς έμπορος ναρκωτικών από την πώλησή τους.

Συγκεκριμένα, η Φιλιπό δήλωσε πως: «Ο Καναδάς θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει την αντιμετώπισή του απέναντι στα ναρκωτικά. Βασισμένοι στις επιτυχίες που έχουμε σημειώσει ως τώρα, το έργο μας θα επικεντρωθεί στην πρόληψη, τη θεραπεία και τη μείωση των επιβλαβών συνεπειών. Θα συνεργαστούμε με την αστυνομία για να ληφθούν τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα κατά της εγκληματικότητας». Η ίδια συμπλήρωσε πως: «Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο μας μπορεί να θεωρηθεί ανατρεπτικό από άλλες χώρες, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος ώστε να προστατεύσουμε τους νέους μας και να ενισχύσουμε την ασφάλεια του κοινού».

Θυμίζουμε ότι στον Καναδά επιτρέπεται η χρήση της μαριχουάνας μόνο για ιατρικούς λόγους.
protothema.gr

Related posts

Tα ναρκωτικά του clubbing

mysite

Διακινούσαν κάθε είδους ναρκωτικά, καπνό και τσιγάρα

mysite

Ηπατίτιδα C

mysite

Ινδική κάνναβις

mysite

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

mysite

Γονίδια μπορεί να συνδέουν τον κίνδυνο χρήσης μαριχουάνας και εμφάνισης κατάθλιψης

mysite