Image default
Διατροφή Υγεία

Ποιες τροφές να αποφεύγετε αν έχετε αρθρίτιδα

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε αν ταλαιπωρείστε από αρθρίτιδα, όπως η καφεΐνη, η ζάχαρη, τα ανθρακούχα ποτά και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη.

Ορισμένες τροφές θα πρέπει να αποφεύγονται επειδή μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων και μειωμένη απορρόφηση ασβεστίου. Αλλες τροφές μπορούν να προκαλέσουν σε ένα άτομο αλλεργική αντίδραση σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά των τροφών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις του ατόμου.

Τα άτομα πρέπει να συμβουλεύονται έναν γιατρό ή διαιτολόγο για πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγουν με αρθρίτιδα, καθώς και για το ποια είναι η καλύτερη διατροφή για τη διαχείριση του πόνου.

Η αρθρίτιδα είναι μια κατάσταση στην οποία παρουσιάζεται φλεγμονή στον χόνδρο ή στην περιοχή όπου συναντώνται δύο οστά. Αυτό προκαλεί δυσκαμψία, πρήξιμο, πόνο και δυσφορία στις αρθρώσεις. Η κατάσταση μπορεί να προκληθεί από την κατάρρευση ή τον εκφυλισμό του χόνδρου, που είναι ένας σπογγώδης ιστός που επιτρέπει στις αρθρώσεις να κινούνται ομαλά και να απορροφούν την πίεση.

Μπορεί επίσης να προκληθεί από αυτοάνοση ασθένεια ή μόλυνση. Η μείωση του πόνου και η αύξηση της εμβέλειας της άρθρωσης είναι γενικές επιλογές θεραπείας για τους πάσχοντες από αρθρίτιδα, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστώσει ότι η αλλαγή στη διατροφή και η αποφυγή ορισμένων τροφών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων αυτής της κατάστασης.

Μια αλλαγή στη διατροφή, μαζί με την άσκηση, τις ρυθμίσεις του τρόπου ζωής και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν πολύ στη μείωση του πόνου και της ακαμψίας που προκαλείται από τη φλεγμονή των αρθρώσεων.

Η ζάχαρη και η καφεΐνη είναι οι κύριοι ένοχοι για τους πάσχοντες από αρθρίτιδα. Τα ανθρακούχα αναψυκτικά περιέχουν κατά μέσο όρο 39 γραμμάρια ζάχαρης σε κάθε κουτάκι των 340 γραμμαρίων. Η γλουτένη και τα προϊόντα που περιέχουν ραφιναρισμένο αλεύρι μπορούν επίσης να προκαλέσουν φλεγμονή και πόνο. Μερικοί διατροφολόγοι πιστεύουν ότι τα προϊόντα που περιέχουν σολανίνη εμποδίζουν το σώμα να έχει ανοσοαπόκριση στη φλεγμονή. Η χημική ουσία σολανίνη που βρίσκεται σε πατάτες, πιπεριές, ντομάτες, μελιτζάνες και καπνό και πολλοί πάσχοντες από αρθρίτιδα διαπιστώνουν ότι ένας τύπος αλλεργικής αντίδρασης σε αυτά τα λαχανικά θα προκαλέσει την εμφάνιση της αρθρίτιδας.

Κάποιοι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι τα άτομα με αρθρίτιδα θα πρέπει να αποφεύγουν τα λιπαρά, τα κόκκινα κρέατα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως τα αυγά και το γάλα. Οι όξινες τροφές, όπως τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ και τα σταφύλια πρέπει να αποφεύγονται εντελώς ή να μειώνεται η πρόσληψή τους. Το φυτικό έλαιο και η μαργαρίνη θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ κατά την προετοιμασία των γευμάτων, ενώ η ποσότητα των τηγανισμένων τροφών που καταναλώνονται θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη.

Η συνεργασία με τον γιατρό ή τον διατροφολόγο, προκειμένου να αφαιρεθούν ή να μειωθούν οι ποσότητες αυτών των τροφών από τη διατροφή σας είναι απαραίτητη. Κάποιες φορές μάλιστα θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να επαναφέρετε στη διατροφή σας κάποιες τροφές που είχατε απορρίψει στο παρελθόν.
πηγή

Related posts

Η γονική μακροζωία χαρίζει καλύτερη υγεία και στους απογόνους

mysite

Οσο πιο νωρίς φάμε το δείπνο μας, κινδυνεύουμε λιγότερο

alexpap

Τριχόπτωση: Η βιταμίνη που δυναμώνει τα μαλλιά – Οι τροφές που την περιέχουν

alexpap

Δίαιτα για να χάσεις τα κιλά του Πάσχα

mysite

Φούσκωμα και πρήξιμο στην κοιλιά: επτά τροφές που θεωρούνται «ένοχες»

alexpap

Το ροφήματα που καταπραύνουν την καούρα

vetapa.exnet