Image default
Διατροφή

Πως να αδυνατίσετε κάνοντας παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή

Το καλοκαίρι κοντοζυγώνει και το άγχος της μείωσης του βάρους γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο… Για να χάσεις βάρος όμως δε χρειάζεται ούτε να αγχωθείς ούτε να καταφύγεις σε πολύπλοκες δίαιτες. Αρκεί μόνο να εντάξεις τα αγαθά της μεσογειακής γης στην καθημερινότητά σου και θα δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Οι έρευνες για τα πολλαπλά οφέλη της μεσογειακής διατροφής συνεχώς διανθίζουν τα ευρήματά τους ενισχύοντας διαρκώς την άποψη ότι ο μεσογειακός τρόπος διατροφής είναι ο πιο υγιεινός. Εξάλλου, η πρόταση των διατροφολόγων αναφορικά με την ένταξη φρούτων, λαχανικών και ελαιόλαδου στο καθημερινό μας διαιτολόγιο είναι αξία σταθερή.

Η λίστα έρχεται να εμπλουτιστεί με τα αποτελέσματα νέας μελέτης που διεξήγαγαν στο πανεπιστήμιο του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία στην οποία συμμετείχαν 15.00 άτομα. Τα αποτελέσματα απέδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν το μεσογειακό μοντέλο διατροφής καταναλώνοντας παράλληλα κόκκινο κρέας, λιπαρά σνακ και αναψυκτικά μείωσαν αισθητά τον κίνδυνο να πάθουν κάποιο καρδιακό επεισόδιο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι οι μελέτες που έχουν ανά διαστήματα διεξαχθεί οδήγησαν σε συμπεράσματα αισιόδοξα σχετικά με το θετικό ρόλο της μεσογειακή διατροφής σε ασθένειες όπως είναι ο καρκίνος, ο διαβήτης, η οστεοπόρωση, το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον, τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά. Επίσης βοηθά στη μείωση του λίπους γύρω από τη μέση και την καταπολέμηση των ρυτίδων αλλά και στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

e-radio.gr

Related posts

Σε τι οφελούν τον οργανισμό μας τα πεπόνια

mysite

Οι 8 πιο συνηθισμένοι μύθοι για τις δίαιτες καταρρίπτονται -Τι ισχύει στην πραγματικότητα

alexpap

Ποιο είναι το “φάρμακο του φτωχού” και σε τι βοηθάει

mysite

Ποιες είναι οι 10 πιο υγιεινές τροφές

mysite

Έρευνα: Η διατροφή των μωρών με αβγά και φιστίκια μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας

mysite

Ο κόκκινος χυμός που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνει το μυαλό

alexandros