Image default
Θυμάρι Μάραθος Μέντα Χαμομήλι

Τα 4 βότανα που κάνουν θαύματα στη δυσπεψία σου. Αντίο βαρυστομαχιά

Η δυσπεψία είναι σε δυσθεώρητα ύψη και δεν ξέρεις τι μπορεί να σε βοηθήσει. Τα βότανα είναι πάντα μία αποτελεσματική και φυσική απάντηση, δημιουργούν ένα απολαυστικό ρόφημα και έχουν την ικανότητα να ανακουφίσουν ένα ταραγμένο στομάχι.

Και το καλύτερο; Μπορείς να έχεις τα βότανα σε γλαστρούλες στο μπαλκόνι σου και θα είναι πάντα εκεί για εσένα (και όχι μόνο σε περιπτώσεις βαρυστομαχιάς).

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι από τα πιο γνωστά βότανα για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Οι μύες χαλαρώνουν και μετατρέπεται σε εξαιρετικό πεπτικό βοήθημα. Μπορεί να θεραπεύσει τη διάρροια, τη ναυτία, τα αέρια και τον στομαχόπονο. Και σε μικρά παιδιά. Τοποθέτησέ το σε σημείο με φυσικό φως και στεγνό χώμα.

Μάραθος (και όχι μόνο στην κατηγορία βότανα)

Το χρησιμοποιείς ως λαχανικό, βότανο, αλλά και μπαχαρικό. Μπορείς να το βάλεις ωμό στη σαλάτα ή να δώσει νοστιμιά σε διάφορα πιάτα. Οι σπόροι του όμως βοηθούν πολύ στη χώνεψη γιατί έχουν αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Οι μπόλικες φυτικές ίνες αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα. Φυτρώνει μέσα στο σπίτι, αρκεί να το βλέπει ο ήλιος, αλλά και έξω στο χώμα με σχετικά συχνό πότισμα.

Μέντα

Το αγαπημένο μας βότανο ανακουφίζει τους στομαχικούς πόνους, το φούσκωμα και τη δυσπεψία. Άσε που αντέχει και σε όλα τα κλίματα.

Θυμάρι (από τα αγαπημένα βότανα)

Το θυμάρι δεν λείπει από τα περισσότερα φαγητά μας και δικαίως. Αυτό όμως που ίσως δεν ήξερες είναι ότι μειώνει τα μικρόβια στο φαγητό και βοηθά πολύ στη χώνεψη. Χρειάζεται 6 ώρες φυσικό φως την ημέρα.

Related posts

Μάραθος

mysite

Θυμάρι

mysite

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θυμαριού

Μέντα: ιδιότητες, θεραπευτική δράση, οφέλη και παρενέργειες

Χαμομήλι

mysite