Image default
Διατροφή

Τι είναι αυτό που μας βοηθάει στη δίαιτα

Έχετε μπει στη διαδικασία τήρησης ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής και γνωρίζετε ότι πρέπει να περιορίσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε και να υιοθετήσετε πιο υγιεινές συνήθειες.

Αυτό για πολλούς ισοδυναμεί πρακτικά με γεύματα που περιλαμβάνουν κυρίως ψάρι, κοτόπουλο και πολλά λαχανικά, ενώ από την άλλη τους στερεί τη δυνατότητα να εντάξουν στο πλάνο τους γευστικούς πειρασμούς, πασπαλισμένους με ζάχαρη ή αλάτι.

Και αυτό διότι οτιδήποτε ανήκει στην κατηγορία του τζανκ φουντ, θεωρείται λιπαρό και ακατάλληλο για την απόκτηση και διατήρηση μιας καλλίγραμμης σιλουέτας.

Για πόσο καιρό όμως μπορείτε να αντισταθείτε σε κάποιες τόσο απολαυστικές τροφές, όπως η πίτσα ή τα ντόνατς; Και γιατί πρέπει η απόλαυση να μετριέται μόνο σε αριθμούς;

Την απάντηση σας δίνει μια νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία, σύμφωνα με την οποία οι μέρες εκείνες που παίρνετε ρεπό από το αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και καταναλώνετε ότι πραγματικά επιθυμείτε, είναι αυτές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος μακροπρόθεσμα.

Οι μελετητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής, που περιλάμβανε 10. 500 θερμίδες την εβδομάδα, με τους μισούς από αυτούς να έχουν τη δυνατότητα κατανάλωσης οποιασδήποτε τροφής κάθε Κυριακή.

Μετά από δυο εβδομάδες και οι δυο ομάδες των συμμετεχόντων είχαν παρουσιάσει μείωση του σωματικού βάρους και παρά το γεγονός, ότι δεν υπήρχε κάποια τεράστια διαφορά στη ζυγαριά συνολικά, η ομάδα που απολάμβανε το ρεπό της Κυριακής, τρώγοντας ότι ήθελε, είχε περισσότερη διάθεση για να συνεχίσει το πλάνο διατροφής προκειμένου να πετύχει το στόχο της.

Η αιτία; Σύμφωνα με τους μελετητές, όταν κανείς υποκύπτει περιστασιακά σε κάποιες ανθυγιεινές τροφές, η δίαιτα είναι περισσότερο βιώσιμη.

Έτσι, προκύπτει ότι το μυστικό στην απώλεια του σωματικού βάρους είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός και η επιλογή μιας συγκεκριμένης ημέρας, κατά την οποία θα έχετε το ελεύθερο να απολαύσετε ακόμα και μια θερμιδική βόμβα, όπως η πίτσα και τα ντόνατς. Διαφορετικά, ένα πλάνο με πολλές στερήσεις θα σας απογοητεύσει και θα σας κάνει να τα παρατήσετε.
Πηγή: bovary.gr

Related posts

Συμπεριλάβετε 12 αμύγδαλα στην διατροφή σας καθημερινά

adrianos.exnet

Γιατί πρέπει να βάλουμε το μπρόκολο στη διατροφή μας

mysite

Το είδος του φαγητού που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας στους νέους

mysite

Καφές με γάλα : 3 επιπτώσεις για τον οργανισμό

mysite

Φαγητό από προηγούμενη μέρα; Κανένα πρόβλημα

mysite

12 τροφές που επιταχύνουν την καύση λίπους με φυσικό τρόπο

alexpap