Image default
Διατροφή Υγεία

Τι πρέπει να αποφεύγει ένα άτομο που ταλαιπωρείται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Το τι πρέπει να αποφεύγει ένα άτομο που ταλαιπωρείται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο. Υπάρχουν άτομα για παράδειγμα που τα πειράζουν τα όξινα.

Για κάποιους άλλους, ωστόσο, τα όξινα δεν αποτελούν πρόβλημα.

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε όσοι έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, είναι να κρατήσετε ένα ημερολόγιο τροφίμων. Είτε οι αντιδράσεις παλινδρόμησης οφείλονται σε όξινα ή σε γαλακτοκομικά, είτε σε τροφές πλούσιες σε λίπος ή καφεΐνη, διατηρώντας ένα ημερολόγιο τροφίμων θα είστε σε θέση να εντοπίσετε ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε και ποια όχι.

Η καφεΐνη στη σοκολάτα και τον καφέ ενοχλεί κάποιους ανθρώπους με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ακόμα και ο καφές χωρίς καφεΐνη είναι ένα πρόβλημα για μερικούς ανθρώπους. Το τσάι και το αλκοόλ είναι επίσης ποτά που πρέπει να αποφεύγονται εάν προκαλούν παλινδρόμηση των οξέων του στομάχου στον οισοφάγο.

Τα πιο συνηθισμένα φαγητά που πρέπει πάντως να αποφεύγουν σχεδόν στην πλειοψηφία τους τα άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι αυτά που είναι υψηλά σε λιπαρά. Το κόκκινο κρέας, τα μπισκότα, οι τηγανητές πατάτες και τα τσιπς είναι πλούσια σε λιπαρά και μπορούν να επιδεινώσουν την παραγωγή οξέων στο στομάχι σε μερικούς ανθρώπους. Οι σάλτσες σαλάτας μπορούν επίσης να είναι προβληματικές, ιδιαίτερα αν είναι πικάντικες. Παρά το γεγονός ότι τα πικάντικα τρόφιμα δεν προκαλούν παλινδρόμηση σε όλα τα άτομα, υπάρχουν κάποια που τα πειράζουν σε μεγάλο βαθμό.

Αν και μερικοί άνθρωποι με έλκος ή με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αναφέρουν ότι το γάλα, το παγωτό, το τυρί cottage και το γιαούρτι καταπραΰνει το στομάχι, άλλοι βρίσκουν ότι αργότερα τους ερεθίζει το στομάχι να επιστρέφει τα οξέα πίσω. Εκτός από την περίπτωση που υπάρχουν αντίθετες οδηγίες από τον γιατρό, ο κάθε ασθενής θα πρέπει να μάθει ποια γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να τρώει και ποια να αποφύγει όταν έχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Φυσικά οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή είναι αλλεργικοί σε ορισμένα τρόφιμα θα πρέπει να τα αποφεύγουν εντελώς. Κάθε είδος τροφίμων ή ποτών που επιδεινώνουν την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αυξάνουν την πίεση στους μύες του οισοφάγου κι έτσι τα οξέα του στομάχου είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν πίσω, παρά να παραμείνουν στη θέση τους.

Μερικά φρούτα και λαχανικά είναι όξινα και μπορεί να είναι το είδος των τροφών που πρέπει να αποφύγετε στην γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα γκρέιπφρουτ, όπως και ο χυμός τους, προκαλούν παλινδρόμηση. Για κάποιους μπορεί να είναι ανεκτά σε μικρές ποσότητες χωρίς να τους δημιουργούν πρόβλημα, αλλά κάποιοι άλλοι θα πρέπει να τα αποφύγουν εντελώς.

Οι ντομάτες μπορεί επίσης να είναι ενοχλητικές για μερικούς ανθρώπους με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Αυτό ισχύει τόσο για τις ωμές όσο και για τη σάλτσα ντομάτας. Το λάχανο και το κρεμμύδι είναι από τα λαχανικά που προκαλούν αντιδράσεις παλινδρόμησης οξέων σε κάποιους ανθρώπους, ενώ κάποιοι άλλοι δεν ενοχλούνται απ’ αυτά.

Το συμπέρασμα είναι πως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μία κατάσταση, όπου ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται εξατομικευμένα και μόνο με την επανάληψη, ποιες είναι οι τροφές που τού δημιουργούν πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει γενικός κανόνας που να ισχύει για κάθε περίπτωση.
πηγή

Related posts

Οι τροφές που απομακρύνουν το άνχος

mysite

10 τροφές που βοηθούν την καλή λειτουργία σε 10 μέρη του σώματος

adrianos.exnet

ΕΟΦ: μην χρησιμοποιείτε αυτήν την κρέμα και ενημερώστε άμεσα τον ΕΟΦ

alexpap

Ο βασιλιάς όλων των μυρωδικών

mysite

Οι 5 κορυφαίες υγιεινές τροφές

alexandros

Βρώμη -Avena Sativa, περιγράφεται και ως “Viagra της Φύσης”

alexpap