Image default
Διατροφή Υγεία

Το λίπος στο στομάχι πολεμά τις προσπάθειες απομάκρυνσής του, όπως η διαλειμματικά νηστεία

Το λίπος στο στομάχι μπαίνει σε κατάσταση συντήρησης που το οδηγεί να πολεμά τις προσπάθειες απομάκρυνσής του, όπως η διαλειμματικά νηστεία.

Ο Dr. Mark Larance, δήλωσε ότι ενώ οι περισσότεροι θα νόμιζαν ότι όλος ο λιπώδης ιστός είναι ίδιος, στην πραγματικότητα το μέρος στο οποίο υπάρχει κάνει μεγάλη διαφορά.

O Larance, του University of Sydney, δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το σπλαχνικό και υποδόριο λίπος περνούν από σημαντικές αλλαγές στη διαλειμματική νηστεία.

Οι ερευνητές εξέτασαν λιπώδη ιστό –διάφορα είδη- από διαφορετικά μέρη του σώματος για να καταλάβουν το ρόλο του σε δίαιτα που ακολουθείται μέρα παρά μέρα –τη μια ημέρα δεν  καταναλώνονταν καθόλου τροφές.

Κατά τη διάρκεια της διαλειμματικής νηστείας, ο λιπώδης ιστός δίνει ενέργεια στο υπόλοιπο σώμα απελευθερώνοντας μόρια λιπαρών οξέων, δήλωσαν ερευνητές.

Πραγματοποιήθηκαν πειράματα σε ποντικούς με απεικονιστικές εξετάσεις.

Τα είδη λίπους όπου φάνηκαν αλλαγές περιλάμβαναν το σπλαχνικό κοιλιακό λίπος και το υποδόριο.

Ωστόσο, το σπλαχνικό λίπος αντιστεκόταν στην απελευθέρωση των λιπαρών οξέων κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Υπήρχαν σημάδια ότι το σπλαχνικό και υποδόριο λίπος αύξαναν την ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας ως λίπους, πιθανόν σε μια προσπάθεια να ξαναχτιστεί γρήγορα το απόθεμα λίπους πριν την επόμενη περίοδο νηστείας.

Aν και τα ευρήματα μπορεί ενδεχομένως να μην ισχύουν σε διαφορετικές δίαιτες, μπορεί ενδεχομένως να βοηθούν να καθοριστεί ποια προγράμματα δίαιτας θα ωφελούν περισσότερο  τη μεταβολική υγεία.

Αυτό υποδείκνυε ότι το σπλαχνικό λίπος μπορεί να προσαρμοστεί σε επανειλημμένους γύρους νηστείας και προστατεύει την αποθήκη ενέργειας.

Αυτού του είδους η προσαρμογή μπορεί ενδεχομένως να είναι η αιτία που το σπλαχνικό λίπος μπορεί να είναι ανθεκτικό στην απώλεια βάρους μετά από μεγάλη περίοδο δίαιτας.
πηγή

Related posts

Γένους θηλυκού η χολολιθίαση στην ηλικία των 40 ετών

mysite

Κανέλα : Το μπαχαρικό που ρυθμίζει το ζάχαρο και βοηθά στην καταπολέμηση του διαβήτη

adrianos.exnet

Πως να φτιάχνετε τηγανιτές πατάτες για να μην είναι καρκινογόνες

mysite

Οι 13 πιο εθιστικές ανθυγιεινές τροφές

mysite

10 τροφές πού κάνουν καλό στην υγεία

alexpap

Πόσα φρούτα και λαχανικά πρέπει να τρώμε ημερησίως

alexpap