Image default
Διατροφή

Φράουλες, το ανοιξιάτικο φρούτο με υψηλή διατροφική αξία

Οι φράουλες αποτελούν ένα από τα αγαπημένα φρούτα της άνοιξης με το χαρακτηριστικό άρωμα και τη γλυκιά τους γεύση. Παράλληλα, προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενισχύοντας σημαντικά τη θρεπτική αξία του διαιτολογίου μας.

Ειδικότερα, οι φράουλες διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αποτελούν πολύ καλή επιλογή για να καλύψουμε τις ημερήσιες ανάγκες μας αυτή την εποχή.

Η βιταμίνη C ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας τα κύτταρα του οργανισμού από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών. Ενδεικτικά, 1 φλιτζάνι φράουλες, δηλαδή περίπου 8 μέτριες φράουλες, είναι αρκετή ποσότητα, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ημερήσιες ανάγκες ενός ενήλικα σε βιταμίνη C.

Από την άλλη, η θρεπτική αξία της φράουλας ενισχύεται και από την παρουσία φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, μαγγανίου, καλίου, καθώς και ισχυρών αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως το ελλαγικό οξύ και ορισμένα φλαβονοειδή, που σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία φαίνεται ότι ασκούν καρδιο-προστατευτική, αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση.

pronews.gr

Related posts

Ο σημαντικός ρόλος της διατροφής στη μνήμη

Οι τροφές που ξανανιώνουν το μυαλό – Πώς θα “σβήσετε” 5,8 χρόνια

alexpap

Κατάλληλο πρωϊνό για το γραφείο

mysite

Οι θαυματουργές τροφές της κρητικής κουζίνας – Οι υπερτροφές της που μας κάνουν καλό

mysite

Έρευνα : Η σοκολάτα μας σώζει από τον διαβήτη

mysite

Προβιοτική διατροφή: τι είναι;

alexandros