Ειδήσεις - Νέα

6 τροφές που απειλούν τα νεφρά και τα οστά μας.

1. Ζωική πρωτεϊνη (κρέας και γαλακτοκομικά)

Όταν ο γιατρός μου ανακοίνωσε ότι είχα οστεοπόρωση, μου είπε, επίσης, να «πίνετε άφθονο γάλα». Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από εσάς, έχετε ακούσει την ίδια συμβουλή, αλλά ευτυχώς, τώρα ξέρετε ότι οι περισσότεροι γιατροί κάνουν λάθος σχετικά με το γάλα.

Το γάλα περιέχει ζωική πρωτεΐνη. Αυτή η πρωτεΐνη είναι εξαιρετικά όξινη, είτε αυτή προέρχεται από αίγες, πρόβατα, ή αγελάδες. Αυτός είναι ο λόγος που η κατανάλωση γάλακτος και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα ούρα, ο οργανισμός πρέπει να πάρει το ασβέστιο από τα οστά για να εξουδετερώσει το οξύ στο σώμα μας  πριν τα νεφρά μας βομβαρδιστούν από την πρωτεΐνη.

Και όπως ίσως υποψιάζεστε, αυτό δημιουργεί μια τεράστια  «γήρανση» στα οστά με τη μείωση του ασβεστίου τους. Η έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ δείχνει σαφώς ότι το πόσιμο γάλα δεν κάνει τίποτα για την πρόληψη των καταγμάτων και στην πραγματικότητα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατάγματος.

Το κρέας, φυσικά, παρέχει άμεση ζωική πρωτεϊνη και μια μελέτη του 2003 δείχνει ότι οι δίαιτες πλούσιες σε κρέας αυξάνουν τον κίνδυνο του δημιουργίας λίθων εξ’ αιτίας του ουρικού οξέος στα νεφρά. Αυτό είναι άμεση απόδειξη ότι η ζωική πρωτεΐνη βλάπτει τα νεφρά σας.

“… Μια ισορροπημένη χορτοφαγική διατροφή με μέτρια λήψη ζωικών πρωτεϊνών … και ένα υψηλό αλκαλικό φορτίο με φρούτα και λαχανικά, έχει ως αποτελέσματα χαμηλότερο κίνδυνο της κρυστάλλωσης του ουρικού οξέος σε σύγκριση με την κρεατοφαγική διατροφή, καταλήγει η μελέτη.

2. Καφεΐνη

Ξέρω πόσο εύκολο είναι να εξαρτηθεί κάποιος από την καφεΐνη. Αλλά ενώ αυτή η διεγερτική ουσία μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε περισσότερη ενέργεια προσωρινά, θα σας κάνει τελικά να αισθάνεστε γηρασμένος και όλο και πιο κουρασμένος.

Το πρόβλημα με την καφεΐνη είναι το ίδιο πράγμα που μας αρέσει. Η διέγερση που μας δημιουργεί.  Η μακροχρόνια χρήση της, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο νεφρικής ανεπάρκειας.

Ακόμα και η μικρή κατανάλωση καφεΐνης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης λίθων στα νεφρά, ειδικά όταν πίνετε με άδειο στομάχι. Μια μελέτη του 2002 ανέλυσε τα άμεσα αποτελέσματα της κατανάλωσης καφεΐνης μετά από 14 ώρες νηστείας. Τα αποτελέσματα έδειξαν μεγαλύτερη απέκκριση ασβεστίου στα ούρα και υψηλότερο κίνδυνο δημιουργίας πέτρας στα νεφρά.  

Έτσι αν καταναλώνετε καφεΐνη,… με μέτρο.

3. Συνθετικά γλυκαντικά (ασπαρτάμη, σακχαρίνη, κλπ).

Ενώ είναι γνωστό ότι η ζάχαρη είναι κακή για τα οστά σας, αλλά και οι  “ψεύτικες γλυκαντικές ουσίες” θα μειώσουν ραγδαία τη λειτουργία των νεφρών σας. Το γεγονός είναι, ότι αυτές οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες είναι συνθετικές χημικές ουσίες που είναι τοξικές και όξινες.

Η μεγαλύτερη κατανάλωση αυτών των χημικών ουσιών γίνεται από τα «διαιτητικά»  αναψυκτικά τύπου κόλας. Στην πραγματικότητα, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μόνο δύο κουτιά από αναψυκτικό διαίτης μπορεί να  προκαλέσει μείωση της νεφρικής λειτουργίας.

Χρησιμοποιήστε ως γλυκαντικό τη φυτική στέβια, αντί των τοξικών τεχνητών γλυκαντικών ουσιών.

Μιλώντας για τα ανθρακούχα ποτά …

4. Αναψυκτικά

Αυτά τα αφρώδη ποτά ληστεύουν από τα οστά σας την νεανική ζωντάνια τους, εκτός ότι αποδυναμώνουν και τα νεφρά σας.  Κυριολεκτικά λιώνουν τα οστά σας, λόγω του τεράστιου ποσού από καυστικό φωσφορικό οξύ που περιέχουν. Αυτό το οξύ διαλύει το ασβέστιο, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την πρόληψη της οστικής απώλειας.

Η μελέτες έδειξαν ότι δύο ή περισσότερα κουτάκια αναψυκτικών τύπου cola την ημέρα, ανεξάρτητα από το είδος της γλυκαντικής ουσίας που περιέχουν, αύξησε τον κίνδυνο της χρόνιας νεφρικής νόσου.

Με υψηλή συγκέντρωση ζάχαρης ή τεχνητών γλυκαντικών ουσιών, την καφεΐνη, και το φωσφορικό οξύ, αυτά τα ποτά είναι καλύτερα να αποφεύγονται, εάν θέλετε να αποτρέψετε την απώλεια της πυκνότητας από τα οστά σας. Αντ’ αυτού, πιείτε άφθονο αποσταγμένο νερό με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

5. Αλάτι

Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χλωριούχο νάτριο (NaCl), αντιπηκτικές ουσίες, και συχνά δεξτρόζη. Είναι, επίσης, λευκασμένο και επεξεργασμένο  για να έχει ομοιόμορφο χρώμα και μέγεθος των κόκκων.

Επι πλέον το επιτραπέζιο αλάτι, το οποίο περιέχει 40% νάτριο, στερείται άλλων ιχνοστοιχείων ή υγιεινών  συστατικών, βομβαρδίζοντας έτσι νεφρά σας με υπερβολικές ποσότητες από ένα μόνο στοιχείο. Για παράδειγμα, μια δίαιτα υψηλή σε νάτριο που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε κάλιο έχει συνδεθεί με υψηλό ποσοστό καρδιακών προσβολών. Οι δυτικές κοινωνίες τείνουν να καταναλώνουν πάρα πολύ επιτραπέζιο αλάτι και νάτριο. Οι νεφροί πρέπει να προσπαθήσει να συμβαδίσουν με τα προκύπτοντα επίπεδα αλατιού στο αίμα, αυξάνοντας την ανάγκη για νερό για να κρατήσει τα μεσοκυττάρια υγρά ισορροπημένα. Το σώμα στη συνέχεια συγκρατεί το νερό, καθώς προσπαθεί να διορθώσει υπερβολικό αλάτι, δημιουργώντας υπερβολικό όγκο αίματος. Το  καρδιαγγειακό και νεφρικό σύστημα πρέπει να εργαστούν πολύ σκληρά κάτω από αυτή την πίεση.

Υπάρχουν ακόμα πιο άσχημα νέα για τους λάτρεις του αλατιού. Το αλάτι κλέβει από τα οστά σας από το ασβέστιο που χρειάζονται για να είναι ανθεκτικά και ισχυρά. Η έξοδος του ασβεστίου από τα ούρα αυξάνει σημαντικά όταν υπάρχει περίσσεια νατρίου, επιταχύνοντας τη διαδικασία γήρανσης, κάνοντας κακό στα οστά σας.

Συνιστάτε να χρησιμοποιείτε θαλασσινό αλάτι αντί για αλάτι του εμπορίου. Τρώτε επίσης μια πλούσια σε κάλιο δίαιτα, η οποία εξουδετερώνει τις βλαβερές συνέπειες του υπερβολικού νατρίου.

Χρησιμοποιείτε ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι, αντί επιτραπέζιο.

6. Γεννετικά τροποποιημένα τρόφιμα

Η τεχνητή εισαγωγή ξένου γενετικού υλικού σε τρόφιμα είναι μια σχετικά νέα επιστήμη, αλλά η έρευνα δείχνει δυσοίωνες συνέπειες από την πρακτική αυτή.

Μερικά πολύ κοινά τρόφιμα όπως το καλαμπόκι, η ελαιοκράμβη, η σόγια, είναι σχεδόν πάντα γενετικά τροποποιημένα αυτές τις μέρες, ενώ έχουμε αποδείξεις ότι προκαλούν βλάβη στα νεφρά. Όταν γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι δοκιμάστηκε σε ποντίκια, οι ερευνητές κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:

… Στοιχεία μας δείχνουν σαφώς ότι αυτές οι ποικιλίες καλαμποκιού προκαλούν μια κατάσταση ηπατονεφρικής τοξικότητας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στα νέα φυτοφάρμακα (ζιζανιοκτόνα ή εντομοκτόνα) που υπάρχουν ειδικά για κάθε τύπο γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου.  

Προφανώς, αυτοί οι ξένοι “εισβολείς” συντρίβουν τα νεφρά και το συκώτι, όργανα αποτοξίνωτικά που είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της οστικής αποδυνάμωσης. Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι τα χωράφια με τροποποιημένα γεννετικά φυτά, τα αποφεύγουν τα διάφορα πτηνά. Αυτά εξ’ αιτίας του αναπτυγμένου ενστίκτου που διαθέτουν κάτι αντιλαμβάνονται.

Πηγη

Related posts

Σύμφυτο το επουλωτικό, μαλακτικό και αποχρεμπτικό

mysite

Όχι πια ενοχλήσεις στο στομάχι

mysite

Τι είναι αυτό που προκαλεί τελικά τα αυτοάνοσα νοσήματα

mysite

Δεν πάει ο νού σας! Ποιο ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ευθύνεται για εκατομμύρια ΘΑΝΑΤΟΥΣ;

mysite

Μπαχαρικά και βότανα για… αδυνάτισμα

mysite

Οι υπέρηχοι το νέο όπλο για την αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ

mysite

Leave a Comment