Image default
Ειδήσεις - Νέα

Αυτά είναι τα γλυκά που ενοχοποιούνται για καρκίνο

16bd4b918058f5b5f89fc7c9286f07ca L

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention», αποκαλύπτει οι γυναίκες που καταναλώνουν συγκεκριμένες κατηγορίες γλυκών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος αγγίζει το 33% για όσες καταναλώνουν τέτοιου είδους γλυκά δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα και το 42% για όσες τα καταναλώνουν πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, ερευνητές του πανεπιστημιακού Ιδρύματος Καρολίνσκα, στη Σουηδία, χρησιμοποίησαν στοιχεία από 61.226 γυναίκες, οι οποίες την περίοδο 1987-1990 είχαν απαντήσει σε δεκάδες ερωτήσεις για τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, το βάρος και την υγεία τους.

Δέκα χρόνια αργότερα, οι γυναίκες απάντησαν εκ νέου, σε εκτενέστερες ερωτήσεις για την διατροφή τους, ενώ το 2008, οι ερευνητές συνέκριναν όλες τις απαντήσεις των γυναικών με τους ιατρικούς φακέλους τους, αναζητώντας επίσης τις διαγνώσεις καρκίνου του ενδομητρίου.

Όπως προέκυψε 729 γυναίκες είχαν εκδηλώσει αυτόν τον τύπο καρκίνου.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, όσες γυναίκες τρώνε συστηματικά μπισκότα, κέικ ή γεμιστά τσουρέκια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο στη μήτρα.

Την ίδια ώρα, η κατανάλωση τροφίμων με πολλή ζάχαρη, όπως τούρτες, μαρμελάδα ή τα κανονικά αναψυκτικά, δεν φάνηκε να σχετίζεται ιδιαίτερα με τον καρκίνο του ενδομητρίου.

Οι επιστήμονες σχολιάζουν ότι δεν γνωρίζουν ακόμη πού οφείλεται αυτή η διαφορά, ωστόσο θα μπορούσε να αποδοθεί στον τρόπο παρασκευής ή τα συστατικά τους.

 

Πηγή

 

 

 

 

 

Related posts

Συμβουλές μακροζωίας

mysite

«Γυναίκα 40+ με υγεία & ευεξία»

mysite

Το αλκοόλ ευνοεί τη μνήμη

mysite

Μερικοί τρόποι για να κοιμάστε καλύτερα

mysite

Τα οφέλη του μαϊντανού

mysite

Δράσεις για την λεπτοσπείρωση στην Κέρκυρα

mysite

Leave a Comment