Ειδήσεις - Νέα

Διατηρήστε το σπίτι σας υγιεινό

1η15

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τις σοβαρές συνέπειες
Μπογιές, μοκέτες, κόλλες, καπνός, αποσμητικά χώρου μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τις συνέπειες

Η ρύπανση του αέρα μπορεί ενδεχομένως να είναι χειρότερη στο σπίτι σας παρά έξω. Οι πτητικές οργανικές ουσίες (VOC), για παράδειγμα, είναι αέρια που απελευθερώνονται από πολλά προϊόντα οικιακής χρήσης.
Μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όπως πονοκέφαλο, ναυτία και ερεθισμό στα μάτια και τον λαιμό. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερά για τα παιδιά, που αναπνέουν γρηγορότερα από τους ενήλικες και εισπνέουν περισσότερο αέρα. Ιδιαίτερα ενδέχεται να επηρεάσουν μωρά που είναι κοντά στο έδαφος, όπου βαριά ρυπογόνα αιωρούνται στον αέρα.

Μπογιές
Οι μπογιές μπορούν να εκλύουν επιβλαβή αέρια. Για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα υγείας, επιλέξτε μπογιά χαμηλή σε VOC και κρατήστε ανοιχτά τα παράθυρα ενώ βάφετε και για αρκετές ημέρες καθώς στεγνώνει η μπογιά.
Προσπαθήστε να μην αποθηκεύετε κουτιά με μπογιές, επειδή μπορεί να διαρρεύσουν αέρια. Αν πρέπει να αποθηκεύσετε μπογιές, κρατήστε τις σε καλά αεριζόμενη περιοχή μακριά από τα δωμάτια του σπιτιού.

Παιδιά και παθητικό κάπνισμα
Το να ζουν παιδιά σε σπίτι καπνιστών μπορεί να τα οδηγήσει σε ωτίτιδες, πνευμονία, βρογχίτιδα και βήχα. Παιδιά με άσθμα έχουν πιο συχνές και σοβαρές κρίσεις. Η εισπνοή καπνού μπορεί να προκαλέσει άσθμα σε παιδιά που δεν είχαν συμπτώματα. Ο καπνός που επικάθεται σε ρούχα, μαξιλάρια και στα χαλιά μπορεί να είναι επιβλαβής για τα παιδιά, ιδιαίτερα όταν παίζουν ή μπουσουλούν σε αυτά.

Αποσμητικά χώρου
Τα αποσμητικά χώρου μπορεί να οδηγήσουν σε αναπνευστικές δυσκολίες και πονοκέφαλο. Σε έρευνα, το ένα τρίτο ανθρώπων με άσθμα δήλωσαν ότι είχαν αναπνευστικά προβλήματα όταν εκτέθηκαν σε χώρους που είχαν αποσμητικά. Στις ΗΠΑ, δοκιμές του Natural Resources Defense Council ανακάλυψαν ότι περιέχουν φθαλικά, χημική ουσία που συνδέεται με την ανάπτυξη του παιδιού και ορμονικά θέματα. Χρησιμοποιήστε βότανα, όπως δενδρολίβανο, βασιλικό ή μέντα για την ανανέωση του αέρα.

Φορμαλδεΰδη και έπιπλα
Η χημική ουσία φορμαλδεΰδη είναι συχνή σε πρεσαριστά έπιπλα ή σε υφάσματα. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε αναπνευστικά προβλήματα από αναθυμιάσεις φορμαλδεΰδης. Επειδή τα νέα προϊόντα αναδύουν ισχυρότερες οσμές αερίστε τα και πλύνετε τα υφάσματα πριν τα βάλετε σε εσωτερικό χώρο.

Οι μοκέτες εκλύουν χημικά
Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για πονοκεφάλους, εξανθήματα και ερεθισμό στα μάτια και στον φάρυγγα όταν τοποθετείται μια μοκέτα. Οι καινούργιες μοκέτες και οι κόλλες εκλύουν δυνητικά επιβλαβή αέρια. Επιλέξτε μοκέτες με χαμηλά επίπεδα VOC και ρωτήστε αν μπορούν να ξετυλιχτούν και να αεριστούν μέρες πριν από την παράδοση.
Μείνετε μακριά από το σπίτι κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης και να αερίζετε τη μοκέτα καλά για μέρες. Για παιδιά που έχουν αλλεργίες και άσθμα, σκεφτείτε άλλες λύσεις όσον αφορά την κάλυψη του πατώματος.

Προϊόντα καθαρισμού
Τα χημικά που βρίσκονται σε ορισμένα προϊόντα καθαρισμού μπορεί να είναι τοξικά αν εισπνευσθούν ή αγγιχτούν, προκαλώντας εκζέματα και ερεθίζοντας το αναπνευστικό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ανθρώπους ευάλωτους σε δερματικά ή αναπνευστικά προβλήματα. Ορισμένα μπορούν να επιδεινώσουν τις αλλεργίες. Όσα περιέχουν αμμωνία και χλωρίνη μπορεί να είναι ιδιαίτερα ερεθιστικά για τα παιδιά με άσθμα. Προσπαθήστε να καθαρίσετε με ζεστό νερό, σόδα, υφάσματα με μικροΐνες και λιγότερο με τοξικά προϊόντα.

Αναθυμιάσεις από τη θέρμανση
Αν το σύστημα της κεντρικής θέρμανσης και του κλιματισμού έχει προβλήματα, επικίνδυνα αέρια όπως το μονοξίδιο του άνθρακα μπορεί να συσσωρευτούν στο σπίτι. Φροντίστε για τη συντήρησή τους.

πηγή

 

 

Related posts

Ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα για τη θεραπεία των παθήσεων του θυρεοειδούς

mysite

Βότανα για ανακούφιση στομάχου

mysite

Περίεργα όντα που κατοικούν μέσα στο σπίτι σας

mysite

Οι συνέπειες της παχυσαρκίας στην υγεία ενός παιδιού

mysite

Συμβουλές για τέλεια αναπνοή

mysite

Διαπίστευση Μεθόδων Εθνικών Κέντρων Αναφοράς Γρίπης

mysite

Leave a Comment