Μπορεί η κληρονομικότητα να είναι ο βασικότερος παράγοντας που καθορίζει σε ποια ηλικία θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες άσπρες τρίχες.
Επίσης, η έκθεση σε χημικές ουσίες και οι κλιματικές αλλαγές ενδέχεται να επηρεάσουν την απώλεια του φυσικού χρώματος των μαλλιών.
Ωστόσο, η διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία των μαλλιών μας.
Επομένως, οποιαδήποτε αλλοίωση, όπως η τριχόπτωση, η αδυναμία της τρίχας ή ακόμη και η εμφάνιση των άσπρων τριχών, μπορεί πιθανώς να οφείλεται σε έλλειψη σημαντικών βιταμινών ή μετάλλων.
Το μόνο που έχετε να κάνετε για να καθυστερήσετε τις άσπρες τρίχες, είναι να καταναλώνετε τον θρεπτικό και νόστιμο ξηρό καρπό: το καρύδι.
Το καρύδι είναι πλούσιο σε βιοτίνη (βιταμίνη Β7 ή βιταμίνη Η), βιταμίνη Ε και ενυδατικά έλαια. Επίσης, περιέχει σημαντική ποσότητα χαλκού, μέταλλο το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της μελανίνης, της χρωστικής που δίνει χρώμα στην τρίχα.
Η έλλειψη χαλκού συμβάλλει στην πρόωρη εμφάνιση των λευκών κι έτσι η επαρκής πρόσληψη του μετάλλου είναι απαραίτητη για να καθυστερήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το ραντεβού στο κομμωτήριο!