Ειδήσεις - Νέα

Γερή καρδιά με… μπαχαρικά

5ECC8260E15EA80C4DF6E23DFBAAE86B

Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων

Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά βελτιώνουν, πέρα από τη γεύση των φαγητών, και την υγεία της καρδιάς. Πολλά μπαχαρικά, όπως και βότανα, αποτελούν καλές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες μπορεί να συμβάλουν στη βελτίωση της συγκέντρωσης των τριγλυκεριδίων και άλλων λιπιδίων στο αίμα, σύμφωνα με διαιτολόγους από το Penn State University.

Τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων αυξάνονται μετά από ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιακής νόσου. Ωστόσο, αν το γεύμα περιλαμβάνει κάποιο μείγμα μπαχαρικών με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τότε τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων μπορεί να μειωθούν έως και 30% σε σύγκριση με την κατανάλωση ενός πανομοιότυπου γεύματος, που δεν τα περιέχει.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες Sheila G. West και Ann C. Skulas-Ray, που μελέτησαν μια σειρά ερευνών, οι οποίες εστιάζουν στο πώς τα μπαχαρικά και τα βότανα επηρεάζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου. Οι West και Skulas-Ray ασχολήθηκαν με τρεις κατηγορίες μελετών, οι οποίες εξέταζαν τα μείγματα μπαχαρικών, την κανέλα και το σκόρδο.Ταυτόχρονα, πραγματοποίησαν πειράματα, στα οποία εξέτασαν ένα μείγμα μπαχαρικών, που περιείχε σκόρδο σε σκόνη, δεντρολίβανο, ρίγανη, κανέλα, γαρύφαλλο, πάπρικα, κουρκουμά, τζίντζερ και το μαύρο πιπέρι.

Όπως δήλωσαν «οι επιδράσεις των μπαχαρικών και των βοτάνων στο μεταβολισμό και η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους σε σχέση με την κλασική φαρμακευτική αγωγή αποτελούν μια περιοχή, που προσφέρεται για μελλοντική έρευνα». Πρόσθεσαν, επίσης, ότι «Σήμερα, οι άνθρωποι καταναλώνουν καθημερινά πολλές θερμίδες και η προσθήκη μπαχαρικών με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα τρόπο για να τις μειώσουμε χωρίς να θυσιάσουμε τη γεύση».

Πηγη

Related posts

Το άρωμα δεντρολίβανου μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και την υγεία

mysite

Βότανα που αδυνατίζουν

mysite

Η καλή φυσική κατάσταση μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου πνευμόνων και εντέρου

mysite

Η Διττανθρακική σόδα θεραπεύει τον καρκίνο

mysite

Αιμόπτυση: Πιθανές αιτίες

mysite

Πως να κάνετε καλύτερο Σεξ..

mysite

Leave a Comment