Image default
Μώλωπες

Μώλωπες

Ο μώλωπας ή ecchymosis είναι ένα είδος ζημία, συνήθως προκαλούμενος από τον αμβλύ αντίκτυπο, στο οποίο τριχοειδή αγγεία είναι χαλασμένος, άδεια αίμα για να διαρρεύσει να περιβάλει ιστός. Κανονικά δευτερεύων αλλά επίπονος, οι μώλωπες μπορούν να είναι σοβαροί, οδήγηση αιμάτωμα, ή μπορεί να συνδεθεί με τους σοβαρούς τραυματισμούς, συμπερίληψη σπασίματα και εσωτερική αιμορραγία. Οι δευτερεύοντες μώλωπες αναγνωρίζονται εύκολα από το χαρακτηριστικό μπλε ή πορφυρό χρώμα τους στις ημέρες μετά από τον τραυματισμό.

Ελαφριοί μώλωπες
Όταν ο μαλακός ιστός χτυπιέται, η επίδραση μπορεί να ποικίλει πολύ. Η κατάσταση του ιστού (τεντωμένος μυς εναντίον του χαλαρωμένου μυός, παραδείγματος χάριν) μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματα, όπως μπορεί η επίδραση της συντριβής ενάντια να κρυφτεί κάτω από κόκκαλο. Οι άνθρωποι ποικίλλουν επίσης sturdiness των τριχοειδών αγγείων τους – μερικοί άνθρωποι μωλωπίζουν ευκολότερα από άλλοι. Οι μώλωπες αλλάζουν το χρώμα κατά τη διάρκεια του χρόνου – αυτές είναι εννέα ημέρες παλαιές. Όταν χτυπιέται, το θύμα αισθάνεται κανονικά κάποιο πόνο, αν και μπορεί να μην είναι αιχμηρό και μπορεί ακόμη και να περάσει απαρατήρητο. Η σάρκα γίνεται γρήγορα κόκκινη, προσφορά, και πρησμένος (αν και αυτό, όπως άλλα αποτελέσματα, ποικίλλει με την ένταση του μωλωπισμού). Οι επαναλαμβανόμενες επιδράσεις θα επιδεινώσουν το μωλωπισμό. Κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας, το αίμα θα διαρρεύσει στον περιβάλλοντα ιστό ενώ τα τριχοειδή αγγεία επισκευάζονται.

Ο μώλωπας θα σκουραίνει βαθμιαία. Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας ή δύο, ο μώλωπας θα σκουραίνει σε ένα μολυβές κόκκινο, κατόπιν εξασθενίστε στην πορφύρα, ο Μαύρος, ή μπλε, τελικά εξασθενίζοντας σε κίτρινο και εξαφανιμένος ως θεραπεία προχωρεί. Κανονικός, οι ελαφριοί μώλωπες θεραπεύουν εντελώς σε μια εβδομάδα ή δύο οι αυστηρότεροι ή βαθύτεροι μώλωπες μπορούν να πάρουν περισσότερο. Τα εντυπωσιακά χρώματα ενός μώλωπα οφείλονται αιμογλοβίνη και τα προϊόντα διακοπής του, bilirubin και biliverdin. Η επεξεργασία για τους ελαφριούς μώλωπες είναι ελάχιστη. Εάν η διόγκωση είναι αυστηρή, η εφαρμογή πάγος ή η ανύψωση της επηρεασθείσας περιοχής μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τη διόγκωση. Η αποφυγή του επαν-τραυματισμού είναι φυσικά ουσιαστική στη γρήγορη αποκατάσταση, έτσι το υπόλοιπο απαιτείται πιθανώς συνήθως ο πόνος του πρόσκρουσης έναν μώλωπα είναι μια ικανοποιητική υπενθύμιση, αλλά δεν είναι αρμόζον να τριφτεί η μωλωπισμένη περιοχή.

Αυστηροί μώλωπες
Εάν ο μωλωπισμός είναι αυστηρός, οι περιπλοκές μπορούν να προκύψουν. Το υπερβολικό ρευστό μπορεί να συσσωρεύσει, διαμορφώνοντας ένα σκληρό κομμάτι αποκαλούμενο α αιμάτωμα. Η διόγκωση μπορεί επίσης να είναι αυστηρή, και πόνος μπορέστε να είστε ένα σοβαρό πρόβλημα. Εάν η εσωτερική αιμορραγία μέσα στον ιστό είναι πολύ αυστηρός, σύνδρομο διαμερισμάτων μπορέστε να εμφανιστείτε, οδήγηση στην αναστατωμένη ροή αίματος λόγω στη διόγκωση αυτό μπορεί να απαιτήσει χειρουργική επέμβαση. Σοβαρότερα, οι επιδράσεις που προκαλούν τον αυστηρό μωλωπισμό μπορούν επίσης να προκαλέσουν άλλη ζημία: οι επιδράσεις στον κορμό μπορούν να βλάψουν εσωτερικό όργανα, και επιδράσεις κεφάλι μπορέστε να είστε πολύ επικίνδυνος. Τα κόκκαλα μπορούν να είναι σπασμένος από τις παρόμοιες επιδράσεις, και οι ενώσεις μπορούν να είναι ή ειδάλλως χαλασμένος επίσης.

Τα συμπτώματα αυτών των τραυματισμών μπορούν να εμφανιστούν να είναι εκείνα του απλού μωλωπισμού εάν υπάρχει οποιαδήποτε δυνατότητα ένας από αυτούς τους αυστηρότερους τραυματισμούς (δυσκολία που κινεί ένα τραυματισμένο άκρο, αυστηρός κοιλιακός μωλωπισμός ή ένα συναίσθημα του υγρού κάτω από το δέρμα) δείτε έναν γιατρό αμέσως. Οι επεξεργασίες για τον αυστηρό μωλωπισμό μπορούν να περιλάβουν τον πάγο, ανύψωση, υπόλοιπο, παυσίπονα (ιδιαίτερα NSAIDs), και επίδεσμοι συμπίεσης. Να τρίψει τους αυστηρούς μώλωπες θα επιδεινώσει τον τραυματισμό. Αργότερα στην αποκατάσταση, μερικές ελαφριές τεντώνοντας ασκήσεις μπορούν να είναι κατάλληλες, αλλά είναι πιθανώς καλύτερο να ερωτηθεί το α γιατρός ή φυσιοθεραπευτής περίπου πιο μακροπρόθεσμη αποκατάσταση. Εάν ένας σοβαρά μωλωπισμένος μυς χρησιμοποιείται πάρα πολύ νωρίς στη διαδικασία ανάκαμψης, κόκκαλο ο ιστός μπορεί να διαμορφωθεί μέσα στο μυ, οδήγηση στη μόνιμους ακαμψία και τον πόνο. Οι αυστηροί μώλωπες μπορούν να αναμένονται για να πάρουν περισσότερο για να θεραπεύσουν.

Leave a Comment