Image default
Ειδήσεις - Νέα

Νέα επαναστατική και αποτελεσματική μέθοδος διόρθωσης της πρεσβυωπίας

ofthalmiatrosΘεαματικά είναι τα αποτελέσματα της πρώτης πενταετίας εφαρμογής της επαναστατικής μεθόδου διόρθωσης της πρεσβυωπίας με την εμφύτευση του ενδοκερατοειδικού δακτυλίου (Kamra), σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο XXXII Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 12-16 Σεπτεμβρίου.

«Το ποσοστό επιτυχίας κυμαίνεται από 95 μέχρι 98% στις επεμβάσεις που έγιναν κατά την πρώτη πενταετία εφαρμογής της νέας επαναστικής μεθόδου και τόσο οι ασθενείς όσο και οι οφθαλμίατροι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι», τονίζει ο διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος Δρ Γιάννης Μάλλιας, που παρακολούθησε το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία την πρώτη πενταετία εφαρμογής της νέας μεθόδου διόρθωσης της πρεσβυωπίας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 9.000 επεμβάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Με το πέρασμα των χρόνων, αλλά και των θεαματικών αποτελεσμάτων, η νέα επαναστατική μέθοδος κερδίζει την εμπιστοσύνη των περισσότερων ανθρώπων, που έχουν πρεσβυωπία και επιθυμούν την άμεση διόρθωσή της», συμπληρώνει ο Δρ Μάλλιας.

Η νέα επαναστατική μέθοδος

Η νεα μέθοδος πραγματοποιείται με την εμφύτευση στο μάτι ενός μικροσκοπικού ενδοκερατοειδικού δακτυλίου (KAMRA), o οποίος διορθώνει την όραση, τόσο για κοντά όσο και για ενδιάμεσες αποστάσεις χωρίς να επηρεάζει την μακρινή όραση.

Η εφαρμογή της νέας μεθόδου γίνεται σε πολύ μικρό χειρουργικό χρόνο, έχει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα, όσον αφορά στη βελτίωση της όρασης του ασθενούς.

Σύμφωνα με τον κ. Μάλλια ο μικροσκοπικός δακτύλιος, ο οποίος στο κέντρο του έχει άνοιγμα διαμέτρου 1,6 χιλιοστών, τοποθετείται μέσα σε μία «τσέπη» στον κερατοειδήχιτώνα, την οποία δημιουργεί με laser, ο οφθαλμίατρος στο μάτι του ασθενούς.

Η επέμβαση είναι σύντομη δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα. Η βελτίωση στην κοντινή όραση είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας μετεγχειρητική ημέρα και σταδιακά η όραση για κοντά αρχίζει να βελτιώνεται μέχρι και τρεις μήνες μετά την επέμβαση.

Ασθενείς μετά την επέμβαση αναφέρουν ότι μπορούν να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες για κοντά -χωρίς να χρησιμοποιούν κοντινά γυαλιά- όπως να βλέπουν:

– Το ρολόι του χεριού

– Τα μηνύματα στο κινητό τους

– Τις τιμές στο supermarket

– Τα ονόματα στα κουδούνια στις εισόδους των πολυκατοικιών

– Το μενού στο εστιατόριο

Μεταξύ αυτών που έχουν υποβληθεί επιτυχώς στην επέμβαση, είναι και πολλοί οφθαλμίατροι, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί στον ίδιο χρόνο με την γνωστή επέμβαση Lasik, η οποία αφορά τη διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού. Επίσης η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς που έχουν κάνει Lasik ή επέμβαση καταρράκτη στο παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος είναι αναστρέψιμη και ότι ο δακτύλιος μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα στις περιπτώσεις ασθενών που αδυνατούν να προσαρμοστούν στα νέα οπτικά δεδομένα.

Πολυεστιακοί ενδοφακοί δεύτερη επιλογή

Ένας άλλος τρόπος για την διόρθωση της πρεσβυωπίας είναι η ένθεση ειδικών ενδοφακών. Ο κ. Μάλλιας εξηγεί ότι «οι πολυεστιακοί ενδοφακοί αντικαθιστούν τον κρυσταλλοειδή φακό του ματιού, ο οποίος αφαιρείται κατά την επέμβαση. Ο ασθενής μαζί με τον γιατρό συναποφασίζουν για τον τύπο του ενδοφακού, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις του ασθενούς για καλή όραση χωρίς γυαλιά μακριά, κοντά και σε ενδιάμεσες αποστάσεις (οθόνη υπολογιστή)».

Οι πολυεστιακοί ενδοφακοί προσφέρουν καλή όραση για μακριά και για κοντά σε μία απόσταση 35 έως 40 εκατοστά. Σε ενδιάμεσες αποστάσεις (60-70εκατοστά), όπως στην οθόνη Η/Υ ενδέχεται ο ασθενής να χρειάζεται διορθωτικά γυαλιά μετά την επέμβαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τους συγκεκριμένους ενδοφακούς ο ασθενής χρειάζεται να έχει δυνατό φως, όταν διαβάζει κοντά. Αυτό συμβαίνει γιατί το 60% της ενέργειας του φωτός προορίζεται για το μακρινό είδωλο και το 40% προορίζεται για το κοντινό.

Συνήθως, από την πολυετή εμπειρία του κ. Μάλλια, οι ασθενείς με την καθοδήγησή του οφθαλμίατρου πάντα επιλέγουν ενδοφακούς που προσφέρουν καλή όραση χωρίς γυαλιά είτε μακριά και κοντά είτε μακριά και σε ενδιάμεση απόσταση (οθόνη υπολογιστή).

Στατιστικά, το 90%των ασθενών που υποβλήθηκε σε αμφοτερόπλευρη εμφύτευση πολυεστιακών ενδοφακών, είχε πλήρη απεξάρτηση από τα γυαλιά στους 6 μήνες.

Για την επιτυχία της επέμβασης έχει καθοριστική σημασία η προσεκτική επιλογή των ασθενών καθώς επίσης και σχολαστικός προεγχειρητικός έλεγχος με σκοπό το πολύ υψηλό ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών.

Πηγή

 

Related posts

Δύο νέες μελέτες αποκαλύπτουν το μυστικό για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

mysite

Ένοχο για πέντε επιπλέον ασθένειες το κάπνισμα

mysite

Η ύπαρξη στόχων στην ζωή προστατεύει την καρδιά

mysite

Τα οφέλη της νηστείας για την υγεία

mysite

ΚΑΡΚΙΝΟΣ…ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

mysite

Αντικαταστήστε το αλάτι με μυρωδικά και βότανα

mysite

Leave a Comment