Image default
Ειδήσεις - Νέα

Οι 4 πιο βλαβερές ουσίες που εμπεριέχονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα

1.Διοξείδιο του πυριτίου

Χρησιμοποιείται κυρίως σε σκευάσματα σε μορφή σκόνης.
Σε περίπτωση εκτεταμένης έκθεσης, μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα.

2.Γαλλικός προπυλεστέρας
Είναι συντηρητικό που χρησιμοποιείται για να αποτραπεί η οξείδωση και την αλλοίωση των ελαίων. Ενοχο για ορμονικά προβλήματα, κυρίως στο ενδοκρινικό σύστημα.

3.Ταρτραζίνη
Η χρωστική χρησιμοποιείται κυρίως στα γλυκίσματα και χτυπολυν στα νεύρα προκαλώντας υπερκινητικότητα στα παιδιά.

4.Τριακετίνη
Χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της υγρασίας σε τροφές που δεν πρέπει να στεγνώσουν. Αν και έχει την έγκριση του FDA πολλοί εξακολουθούν να διατηρούν τις αμφιβολίες τους για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον οργανισμό.

Πηγή

Related posts

Tips για περιποίηση προσώπου με βότανα!

mysite

Διατροφή Βίκινγκς για καλύτερη υγεία

mysite

Λειτουργεί “εκπαιδευτικά” το φαγητό της μαμάς.

mysite

Τα μυστικά για υγιή γηρατειά αποκαλύπτει 35ετής μελέτη

mysite

ΚΑΡΚΙΝΟΣ…ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

mysite

Αναβολικά και συμπληρώματα διατροφής: Κακοί σύμμαχοι

mysite

Leave a Comment