Image default
Ειδήσεις - Νέα

Οι 4 πιο βλαβερές ουσίες που εμπεριέχονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα

1.Διοξείδιο του πυριτίου

Χρησιμοποιείται κυρίως σε σκευάσματα σε μορφή σκόνης.
Σε περίπτωση εκτεταμένης έκθεσης, μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα.

2.Γαλλικός προπυλεστέρας
Είναι συντηρητικό που χρησιμοποιείται για να αποτραπεί η οξείδωση και την αλλοίωση των ελαίων. Ενοχο για ορμονικά προβλήματα, κυρίως στο ενδοκρινικό σύστημα.

3.Ταρτραζίνη
Η χρωστική χρησιμοποιείται κυρίως στα γλυκίσματα και χτυπολυν στα νεύρα προκαλώντας υπερκινητικότητα στα παιδιά.

4.Τριακετίνη
Χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της υγρασίας σε τροφές που δεν πρέπει να στεγνώσουν. Αν και έχει την έγκριση του FDA πολλοί εξακολουθούν να διατηρούν τις αμφιβολίες τους για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον οργανισμό.

Πηγή

Related posts

Γονιμότητα και διατροφή

mysite

Αφροδισιακές τροφές

mysite

Τέσσερα τρόφιμα που επηρεάζουν την υγεία

mysite

Απορρόφηση σιδήρου στο μέγιστο με σωστές τροφές στην διατροφή

mysite

Το σπανάκι «κόβει» την όρεξη για γλυκά και λίπη

mysite

Οι απίθανες ιδιότητες των λαχανικών

mysite

Leave a Comment