Image default
Ειδήσεις - Νέα

Οι 4 πιο βλαβερές ουσίες που εμπεριέχονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα

1.Διοξείδιο του πυριτίου

Χρησιμοποιείται κυρίως σε σκευάσματα σε μορφή σκόνης.
Σε περίπτωση εκτεταμένης έκθεσης, μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα.

2.Γαλλικός προπυλεστέρας
Είναι συντηρητικό που χρησιμοποιείται για να αποτραπεί η οξείδωση και την αλλοίωση των ελαίων. Ενοχο για ορμονικά προβλήματα, κυρίως στο ενδοκρινικό σύστημα.

3.Ταρτραζίνη
Η χρωστική χρησιμοποιείται κυρίως στα γλυκίσματα και χτυπολυν στα νεύρα προκαλώντας υπερκινητικότητα στα παιδιά.

4.Τριακετίνη
Χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της υγρασίας σε τροφές που δεν πρέπει να στεγνώσουν. Αν και έχει την έγκριση του FDA πολλοί εξακολουθούν να διατηρούν τις αμφιβολίες τους για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον οργανισμό.

Πηγή

Related posts

5 λιπαρά τρόφιμα που… αδυνατίζουν

mysite

Τα κρίσιμα μέτωπα του 2015

mysite

Κίνδυνος θρόμβωσης για τις γυναίκες που κάνουν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης

mysite

Η πιο ισχυρή αντικαρκινική και αντιοξειδωτική τροφή της φύσης.

mysite

Σχοινόπρασο : ταπεινό υπερβότανο που προστατεύει από τον καρκίνο

mysite

Τα βότανα της ευτυχίας

mysite

Leave a Comment