Σκασίματα από κρύο

Σκασίματα από κρύο

Εκτεθειμένα στο κρύο και τον αέρα, τα χείλη μας ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα το χειμώνα. Δείτε 3 εύκολες κινήσεις που θα τα προστατέψουν και θα τα διατηρήσουν απαλά:

1. Επιλέξτε ένα lip balm, ρίξτε το στην τσάντα σας και μην ξεχνάτε να το ανανεώνετε τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν παρατηρείτε πως ήδη έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια ξηρότητας, προτιμήστε μια πλούσια φόρμουλα με θρεπτικά συστατικά που θα δράσει επανορθωτικά αλλά και ως ασπίδα προστασίας.

2. Βάλτε στο προγραμμα περιποίησης και ένα lip scrub. Η απαλή απολέπιση θα διώξει τα νεκρά κύτταρα και θα προετοιμάσει τα χείλη να δεχτούν την εντατική φροντίδα του balm. Ένα πολύ απλό scrub που μπορείτε να κάνετε στην κουζίνα σας, είναι να αναμείξετε λίγο μέλι με καστανή ζάχαρη, να τρίψετε με το μείγμα τα χείλη σας απαλά και να ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Προσοχή: μην κάνετε scrub αν τα χείλη σας είναι ήδη σκασμένα.

3. Όσο και αν νιώθετε την ανάγκη να το κάνετε, ως κίνηση ανακούφισης, το να γλείφετε τα χείλη σας οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Η ευαίσθητη επιδερμίδα τους έχει μια πολύ λεπτή στρώση από προστατευτικά έλαια, η οποία μειώνεται κάθε φορά που βρέχονται τα χείλη, γεγονός που χειροτερεύει την κατάστασή τους. 

Leave a Comment