Υγεία

Σπυριά

Είναι μια οδυνηρή φλεγμονώδης διάγνωση του δέρματος, που αναπτύσσεται γύρω από ένα θυλάκιο τρίχας. Μπορεί να υπάρξει ένας ή να αναπτυχθούν μερικοί στην ίδια περιοχή ή σε διαφορετικές περιοχές. Είναι δυνατόν επίσης να εμφανιστούν διαδοχικά. Η διόγκωση δεν περιορίζεται υποχρεωτικά σε ένα θυλάκιο τρίχας.
Όσο περισσότερα θυλάκια περιλαμβάνονται στην φλεγμονή, τόσα ανοίγματα θα υπάρχουν όταν ο δοθιήνας είναι ώριμος και βγάζει υγρό. Η αιτία των δοθιιήνων είναι οι τοξικές ουσίες του αίματος εξαιτίας κακών συνηθειών διατροφής και ανθυγιεινού τρόπου ζωής γενικά (ιδιαίτερα η κατανάλωση, μεγάλων ποσοτήτων απομεταλλωμένων, αμυλούχων και ζαχαρούχων τροφών).
Η παρουσία τους είναι σίγουρο σημάδι ότι ο οργανισμός αυτού του συγκεκριμένου τόμου χρειάζεται πλήρη εσωτερικό καθαρισμό. Συνήθως εμφανίζονται όταν αυτός που πάσχει είναι εξαντλημένος ή περισσότερο εξασθενημένος από ότι συνήθως.

 

Θεραπεία
Η θεραπευτική αγωγή των δοθιήνων είναι η εξής:

Ακολουθήστε φρουτοδίαιτα από πέντε έως εφτά ημέρες ή πιείτε επί τρεις μέρες μόνο χυμό πορτοκαλιού. Από καιρό σε καιρό μπορεί να χρειαστούν περισσότερες σύντομες περίοδοι φρουτοδίαιτας ή νηστείας, ανάλογα με το γενικό επίπεδο της υγείας και της σωματικής κατάστασης του ατόμου. Το κλύσμα με χλιαρό νερό πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε βράδυ κατά τις πρώτες λίγες μέρες της θεραπευτικής αγωγής και όπου υπάρχει μόνιμη δυσκοιλιότητα πρέπει να θεραπευτεί. Πρέπει να κάνετε ζεστό λουτρό με άλατα θειικής αμμωνίας 2 ή 3 φορές την εβδομάδα ώσπου να εξαφανιστούν οι δοθιήνες και μετά μία φορά την εβδομάδα. Το πρωινό στεγνό τρίψιμο και το καθιστό λουτρό ή το σκούπισμα με υγρή πετσέτα πρέπει να γίνονται τακτικά όπως επίσης και ασκήσεις αναπνευστικές και σωματικές. Η κατάσταση του σώματος πρέπει να ενισχύεται επιπλέον με άφθονο καθαρό αέρα και ασκήσεις και το μελλοντικό διαιτολόγιο πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Οι αμυλούχες και ζαχρούχες τροφές – ιδιαίτερα τα κέικ, οι πάστες, τα γλυκίσματα, οι σοκολάτες, η άσπρη ζάχαρη, το άσπρο ψωμί κ.λ.π., είναι οι κυριότεροι διαιτητικοί υπεύθυνοι παράγοντες. Τα καρυκεύματα καλό είναι να αποφεύγονται, όπως επίσης οι σάλτσες, τα τουρσιά κ.λ.π. Όσον αφορά την καθαρά τοπική ΄θεραπευτική αγωγή, το λουτρό με θερμά επιθέματα είναι το καλύτερο τοπικό μέτρο.

Related posts

Τι είναι η δυσαπορρόφηση της φρουκτόζης και τι η κληρονομική δυσανεξία

alexpap

Ευοίωνα θεραπευτικά δεδομένα για το μεταστατικό καρκίνο του νεφρού

mysite

Δαμάσκηνο : Οι θρεπτικές αξίες και οι ασθένειες που καταπολεμά

victoria.exnet

Η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο του διαβήτη

mysite

Η επιστήμη μίλησε : Οι έξυπνοι άνθρωποι βρίζουν περισσότερο

mysite

Σε τι σας βοηθάει η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι

mysite

Leave a Comment